ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Κατρίνης: «Μεγάλη η απόσταση ανάμεσα στη Δεξιά και στην κοινωνική πολιτική»

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2022, 15:00 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2022, 19:05
Μιχάλης Κατρίνης: «Μεγάλη η απόσταση ανάμεσα στη Δεξιά και στην κοινωνική πολιτική»
Facebook Twitter Whatsapp

Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, το κοινωνικό κράτος αποτελεί βασική παράμετρο της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης, με οριζόντια διάσταση σε όλες τις πολιτικές μας», τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική.

Στη δευτερολογία του στη Βουλή, ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επέκρινε έντονα τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα για άγονη και τοξική αντιπαράθεση που βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα των πολιτών.

«Μπορεί να εξυπηρετεί τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ η πόλωση, αλλά οι πολίτες θέλουν λύσεις κι απαντήσεις στα προβλήματά τους», είπε ο κ. Κατρίνης, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμπράξει σε μια τέτοια αντιπαράθεση.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε ότι κλονίζεται η αυτοπεποίθηση του κ. Μητσοτάκη μπροστά στα προβλήματα, ενώ σήκωσε το γάντι κι απάντησε έντονα στον Αλέξη Τσίπρα για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν είδα ειλικρινή αυτοκριτική, κ. Τσίπρα, για τα χρόνια που κάνατε μονομέτωπο εναντίον μας, τα χρόνια της κρίσης. Για τον κανιβαλισμό σας να εξοντώσετε το ΠΑΣΟΚ, ούτε για τις επιλογές σας για να κυβερνήσετε».

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να κάνει βουτιά στο παρελθόν, έχει εμπιστοσύνη στο Ελληνικό λαό και θα προτείνει λύσεις για τα προβλήματα και το μέλλον της χώρας.

Η πρωτολογία Κατρίνη

«Η συντηρητική παράταξη δεν πιστεύει στην κοινωνική πολιτική, δεν πιστεύει στην ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους.

Η πολιτική της κυβέρνησης έχει ως κύριο στόχο τη στήριξη των μεγάλων και ισχυρών, οδηγεί στη διεύρυνση των ανισοτήτων και αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους ενώ υποβαθμίζει συστηματικά το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές του.

Είναι γνωστή, εδώ και δεκαετίες, η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τη  συντηρητική παράταξη από την κοινωνική πολιτική.  Για όλους εμάς όμως, στο ΠΑΣΟΚ, η κοινωνική πολιτική αποτελεί δομικό στοιχείο της πολιτικής και της ιδεολογίας μας.

Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, το κοινωνικό κράτος αποτελεί βασική παράμετρο της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης, με οριζόντια διάσταση σε όλες τις πολιτικές μας», τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική.

Ο κ. Κατρίνης επισήμανε ότι η χώρα έχει ήδη μπει, με ευθύνη της κυβέρνησης , σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, τονίζοντας ότι «όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο.

Γιατί η χώρα χρειάζεται μια νέα αλλαγή, ένα νέο ξεκίνημα με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή».

Αναφέρθηκε στις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που περιλαμβάνουν:

-Μείωση των φόρων στα καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής.

-Επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας.

-Άμεση αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

-Κίνητρα  για νέες προσλήψεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, με τη σύνδεση προσλήψεων και φοροαπαλλαγών.

-Αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο την δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

-Χορήγηση ενός νέου ΕΚΑΣ για να ανακουφιστούν  οι 350.000 χαμηλοσυνταξιούχοι και απαλλαγή όλων των συνταξιούχων από την Εισφορά Αλληλεγγύης.

-Την  κατασκευή με  πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, 35.000 συνολικά νέων κατοικιών, οι οποίες θα διατίθενται σε νέα ζευγάρια και οικονομικά ασθενέστερους, έναντι μικρού ενοικίου.

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε επίσης σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τη χώρα με στροφή στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, των μικρομεσαίων, της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής, της αμυντικής βιομηχανίας, των δικτύων της ενέργειας. Στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, αλλά και των ανισοτήτων στο σύστημα παιδείας και κατάρτισης, ώστε να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους.

«Οι στόχοι αυτοί για το ΠΑΣΟΚ είναι οι στόχοι του κυβερνητικού προγράμματος, είναι οι στόχοι του αυριανού περιεχομένου που πρέπει να έχει η διακυβέρνηση της χώρας.

Και οι στόχοι αυτοί από μόνοι τους, θέτουν τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πρόοδο και στη συντήρηση, ανάμεσα στις ιδέες της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και στο λαϊκισμό», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr