ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές - Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτήθηκαν ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και ο Διοικητής της ΕΥΠ

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2022, 12:00 / Ανανεώθηκε 5 Αυγούστου 2022, 14:37
Υποκλοπές - Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτήθηκαν ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και ο Διοικητής της ΕΥΠ
Facebook Twitter Whatsapp

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση των υποκλοπών με τις παραιτήσεις τόσο του γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει κυβερνητική κρίση, με τις αποφάσεις να αναμένονται άμεσα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του κ. Δημητριάδη οφείλεται στο κλίμα τοξικότητας που έχει δημιουργηθεί προς το πρόσωπο του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε οικογενειακούς λόγους.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού τα καθήκοντα του νέου γενικού γραμματέα αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπρατάκος.

Μετά την παράιτηση του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων.

Όπως αναφέρει ο κ. Κοντολέων η παραίτησή του οφείλεται κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Κυβερνητικά στελέχη για Κοντολέων

Σχετικά με την ανακοίνωση παραίτησης του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτη Κοντολέων, κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν τα εξής:

«Πρόκειται για νόμιμη επισύνδεση με εισαγγελική άδεια, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτός τον οποίο αφορά θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και για το πως ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ.

Κάποιες λανθασμένες ενέργειες δεν μειώνουν τις σημαντικές εθνικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr