ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις Αθανασίου μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του: «Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου»

Δημοσίευση 11 Αυγούστου 2022, 20:00 / Ανανεώθηκε 11 Αυγούστου 2022, 21:26
Διευκρινίσεις Αθανασίου μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του: «Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου»
Facebook Twitter Whatsapp

Διαβάστε την ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Σε διευκρινίσεις προέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, έπειτα από σάλο που προκλήθηκε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της Πέμπτης. Οι δηλώσεις του έγιναν αντικείμενο έντονων επικρίσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, στις οποίες μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε  «ενδεχόμενη σκοπιμότητα παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών».

Ακολουθεί η ανακοίνωσή του

Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας.

Η επίμαχη αναφορά

Η αναφορά του Χαράλαμπου Αθανασίου, που επισυνάπτεται και σε βίντεο, «άναψε φωτιές» στο ήδη εύφλεκτο πολιτικό σκηνικό:

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής ο οποίος έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους… Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος… Δεν λέω ότι υπάρχει καμιά απειλή προς Θεού… Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ… Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί ; Εδώ προέχει η εθνική ασφάλεια. Αν υπάρχει η διαδικασία την οποία ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως (να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα). Τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος; Τι λέει το Σύνταγμά μας στο Άρθρο 19; Λέει επί λέξει: ‘νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας’. Αυτό λέει το Σύνταγμα». 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr