ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ημέρες της ένοχης σιωπής τελειώνουν για τον κ. Μητσοτάκη»

Δημοσίευση 18 Αυγούστου 2022, 17:00 / Ανανεώθηκε 18 Αυγούστου 2022, 17:46
ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ημέρες της ένοχης σιωπής τελειώνουν για τον κ. Μητσοτάκη»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρωθυπουργός «θα έρθει απολογούμενος στην Βουλή ώστε να δώσει καθαρές απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στη Βουλή απολογούμενος για να δώσει σαφείς και καθαρές απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που θέτουμε, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει ότι η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ρομπέρτα Μετσόλα, δήλωσε ότι παραβιάσεις των αρχών και αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές ενώ παράλληλα εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία της για την παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων πολιτών.


Η ίδια προανήγγειλε πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της δράσης του παράνομου λογισμικού Predator, το οποίο, όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά καν να προφέρει. Η παρέμβαση Μετσόλα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες δημοσιεύματα των κορυφαίων μέσων ενημέρωσης του πλανήτη που μιλούν ανοιχτά για «ελληνικό Watergate»».

«Όσες καθυστερήσεις κι αν έπαιξε ακόμη και για ένα κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου, οι ημέρες της ένοχης σιωπής τελειώνουν για τον κ. Μητσοτάκη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έρθει απολογούμενος στη Βουλή, ώστε «να δώσει σαφείς και καθαρές απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που θέτουμε εδώ και μέρες και στα οποία πεισματικά αρνείται να απαντήσει:

Ισχύει ότι η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator για να κάνει παράνομες παρακολουθήσεις;

Πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες παρακολουθούνταν;».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει αναφερόμενος στον πρωθυπουργό πως «ό,τι μέσα κι αν επιστρατεύσει, όσες αστείες δικαιολογίες κι αν επικαλεστεί, δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε από τα ερωτήματα ούτε από τις ευθύνες του για την εκτροπή που επιχείρησε».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr