current views are: 10

25 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση05:26

Απορρίφθηκε με 151 «όχι» η πρόταση για εξεταστική σε βάρος του Π. Καμμένου

Προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα.

Δημοσίευση 05:26’

Προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα.

Καταψηφίστηκε με 151 «Όχι» και 122 «Ναι» από τους 273 βουλευτές που ψήφισαν, η πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σε βάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου με αφορμή τις καταγγελίες του Μ. Γιαννουσάκη. Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους με τους αρχηγούς των κομμάτων αλλά και τους ομιλητές να διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε πολλές περιπτώσεις.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του κάλυψε τον Πάνο Καμμένο, και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα. «Η ΝΔ του Μητσοτάκη προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας. Την αντιπολίτευση που κάθε κυβέρνηση θα ήθελε να έχει. Ακραίο πολιτικό λόγο στα όρια παροξυσμού χωρίς στρατηγική, με γραμμή που υπαγορεύουν εκδοτικά συγκροτήματα με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της αρχηγικής ομάδας. Με προσωπικές επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων που μόνο αφαιρούν από την αξιοπιστία μιας παράταξης που για χρόνια λειτουργούσε με όρους εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και αν λέτε ότι σας τιμά να επικαλείστε παράνομα κτηθείσες συνομιλίες αλλά και να παρακολουθείτε φωτογραφήσεις προσωπικής στιγμής παραμένω άφωνος. Εμάς καλό μας κάνετε ειλικρινά σας το λέω γιατί δεν κερδίζετε με αυτά. με τα ψέματα και τις επιθέσεις κάτω από το τραπέζι κάνετε ζημιά σε εσάς», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του και αναφερόμενος στον βαλλόμενο υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή επισήμανε πως τα όσα ανάρτησε site που τον δείχνει να «γλεντοκοπά» με τον ιδιοκτήτη του πλοίου που βυθίστηκε είναι faκe news.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, υπερασπίστηκε τις ενέργειές του αναφορικά με τον Μ. Γιαννουσάκη και ανέφερε πως ο ισοβίτης επεδίωξε μαζί του επαφή.  «Υποστήριξε πως κινδυνεύει η ζωή του γιατί θα έκανε αποκαλύψεις. Δικαιοσύνη δεν είναι να ψειρίζεις το γράμμα του νόμου για να αποφυλακίζεις τα λαμόγια της Energa, ούτε οι τροπολογίες που πέρναγε νύχτα ο Αθανασίου. Δικαιοσύνη είναι το ηθικό χρέος που έχουμε να αποκαλύψουμε όσους δολοφονούν αργά 300.000 παιδιά. Δεν θα προσκυνήσω τα καθάρματα της ηρωίνης» είπε και συνέχισε:

«(…) Οι επαφές έγιναν από το προσωπικό μου τηλέφωνο. Ουδέποτε μίλαγα με εισαγγελικό λειτουργό. Δεν εκβίασα ποτέ τον κ. Γιαννουσάκη. Δεν ήμουν σε θέση να τον καθοδηγήσω». 

Κ. Μητσοτάκης: Να δούμε αν είναι σκευωρία…

Προηγήθηκε σφοδρότατη επίθεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη κατά της κυβέρνησης, τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως η ΝΔ επιθυμεί να εξεταστεί η υπόθεση σε βάθος προκειμένου να διαφανεί αν πρόκειται για μια επιπόλαιη παρέμβαση ενός υπουργού ή για σκευωρία με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις.  

Όπως είπε υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για υπέρβαση της αρμοδιότητας του υπουργού, αλλά και παρέμβαση στη διάκριση των εξουσιών και κατάχρηση εξουσία με πιθανό σκοπό την «εξυπηρέτηση σκοτεινών σκοπών».

«Ζητούμε να μη μείνει τίποτα χωρίς διερεύνηση να ελεγχθούν σε βάθος θεσμικά απαράδεκτες παρεμβάσεις, να μη κακοποιηθούν άλλοι οι δημοκρατικές ελευθερίες. Ζητάμε να μπουν οι προβλέψεις του Συντάγματος μπροστά από τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η πλειοψηφία προτιμά τη συσκότιση από τη διερεύνηση, τη καρέκλα της εξουσίας από τη προστασία του κύρους των θεσμών, τη πολιτική συμπαιγνία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με κόστος που υπερβαίνει τη θητεία της. Φάνηκε πρόσφατα με τη τροπολογία που αναγκάστηκε να αποσύρει ο κ. Κοντονής. Το έκανε όταν αντιλήφθηκε ότι θα τη καταψήφισαν και οι ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα για να αναδείξουν τη πολιτική ευτέλεια της πλειοψηφία», είπε.

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Καμμένος υποδύθηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «ο κ. Καμμένος υποδύθηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού».

«Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Ο Π. Καμμένος δεν μπορεί να εξηγήσει με ποια αρμοδιότητα και για ποιο λόγο ενεπλάκη. Έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Καμμένο μαχητικά. Κράταμε να σε κρατώ δεν υπάρχουν χωρίς αυτό» είπε και συνέχισε: «Η κυβέρνηση διαθέτει ή όχι τη δεδηλωμένη; Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κοροϊδία από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους προοδευτικούς πολίτες και ο ακροδεξιός συγκυβερνήτης σας στους υπερ-συντηρητικούς. Είστε όλο λόγια και στο τέλος τίποτα». 

Δ. Κουτσούμπας: Προβληματική η στάση του κ. Καμμένου

Από την πλευρά του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε προβληματική τη στάση του Π. Καμμένου.  «Η στάση του Υπουργού εθνικής άμυνας είναι σίγουρα προβληματική, γιατί είναι άλλο η διαλεύκανση μιας υπόθεση για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες κι άλλο η εμπλοκή του υπουργού με περίεργες συνεννοήσεις και επαφές που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σκιές και να πλήττουν την εικόνα πολιτικής ζωής», τόνισε χαρακτηριστικά και εξαπολύοντας τα πυρά του προς τον υπουργό σημείωσε ότι «η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια.

Σ. Θεοδωράκης: Αγκαζέ με την ψεκασμένη δεξιά ο Π. Καμμένος 

«Η ιστορία δεν θα γράψει τις δήθεν αντισυμβατικές κορώνες στα παράθυρα του κ. Καμμένου αλλά θα γράψει ότι κυβερνήσατε αγκαζέ με την έξαλλη ψεκασμένη ακροδεξιά», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι, η Βουλή πρέπει να πάρει θέση για το θέμα και όχι να συγκαλύψει παρακρατικές συμπεριφορές. Είναι σαφές, είπε ο κ Θεοδωράκης, ότι η ο υπουργός Άμυνας ήθελε να παρέμβει στην υπόθεση Νoor 1 και να καθοδηγήσει την έρευνα, γιατί η κυβέρνηση θέλει να παίζει παιχνίδια εξουσίας με εχθρούς και φίλους.

Σε αυτό το σημείο, απαντώντας ο κ. Καμμένος τόνισε πως «έμεινα στο ξενοδοχείο χρεώνοντας την πιστωτική μου κάρτα, αν ψάξετε το πόθεν έσχες θα δείτε ότι τα χρήματα μου από τότε που μπήκα στη πολιτική έχουν μειωθεί, πλήρωσα από την τσέπη μου το ξενοδοχείο και τα έξοδα μου».

B. Λεβέντης: Χωρίς νόημα η συζήτηση

«Να ψηφίσει και να συμφωνήσει ο ίδιος σε Εξεταστική» κάλεσε τον υπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για συζήτηση χωρίς νόημα.

Δείτε πως μετέδωσε λεπτό προς λεπτό το Newpost τη συζήτηση 


σχετικα αρθρα