ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2017, 11:54 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 11:29
Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου
Facebook Twitter Whatsapp

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η επί των άρθρων συζήτηση, ενώ την προσεχή Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η λεγόμενη δεύτερη ανάγνωση. Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί την μεθεπόμενη βδομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψηφίστηκε επί της αρχής και κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταυτότητα φύλου

Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Στον αντίποδα, καταψήφισαν ΚΚΕ και ΧΑ, ενώ επιφύλαξη δήλωσαν η ΝΔ και η ΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η επί των άρθρων συζήτηση, ενώ την προσεχή Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η λεγόμενη δεύτερη ανάγνωση. 

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί την μεθεπόμενη βδομάδα.

Στ. Κοντονής: Δεν αποκλείεται αλλαγή ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15

Τη μείωση του ορίου ηλικίας των ανήλικων για την νομική αναγνώριση φύλου, εξετάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Ειδικότερα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί από τα 17 χρόνια, στα 16 ή ακόμη και στα 15, εφόσον όμως υπάρξει διακομματική συναίνεση.

Επίσης γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, το νομοσχέδιο για τα «intersex»άτομα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία για να είναι νομοθετικά τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Κραγκούνης έχει θέσει τρεις προϋποθέσει, προκειμένου το κόμμα του να ψηφίσει το νομοσχέδιο:

  • Να δίνεται η δυνατότητα στο δικαστή να κρίνει επί συγκεκριμένων στοιχείων (για την αλλαγή της ταυτότητας του φύλου)
  • Ο /η ενδιαφερόμενος να παρίσταται δυο φορές ενώπιον του δικαστή
  • Η αλλαγή φύλου να γίνεται άπαξ δηλαδή να μην μπορεί να αλλάξει εκ νέου

Νωρίτερα, χθες, κατά την ακρόαση των φορέων επικράτησε ένταση, ειδικά τη στιγμή που το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου. Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτηση του κ. Χάρη Αποστολόπουλου, οι εκπρόσωποι της LGBT κοινότητας αποχώρησαν από την αίθουσα.

«Χθες είχαμε αποφασίσει να μην ακούσουμε άλλο κακοποιητικό λόγο. Δε θα καθίσουμε να ακούσουμε τον έχουμε ξανακούσει. Από τα μικρόφωνα της εκκλησίας κάθε Κυριακή! Νισάφι πια! Πρέπει να μας προστατεύσετε!», δήλωσε  η Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος του Σωματείου υποστήριξης Διεμφυλικών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr