current views are: 10

29 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση08:19

Δ. Καμμένος: Δεν θα ψηφίσω την τροπολογία για την «Ένωση Ξάνθης»

Το σχέδιο νόμου για αλλαγή ταυτότητας φύλου και την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Δημοσίευση 08:19’

Το σχέδιο νόμου για αλλαγή ταυτότητας φύλου και την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Διπλό πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος αν και είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου και την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», τελικά αποφάσισε να τα καταψηφίσει.

Μιλώντας στον Realfm, o κ. Καμμένος δήλωσε: «Το σημαντικότερο από τα δύο νομοσχέδια είναι αυτό της Θράκης. Δεν έχουμε δει την τελική του μορφή. Οι πληροφορίες μου είναι ότι δεν θα γίνουν κάποιες προσθήκες που είχαν συμφωνηθεί, οπότε προσωπικά δεν θα το ψηφίσω», και συνέχισε: «Το άλλο (σ.σ. αλλαγή ταυτότητας φύλου), είπαμε ναι επί της αρχής για να δούμε και τι θα ειπωθεί στη συζήτηση των φορέων. Χθες βγήκε και από τους φορείς και από τον κ. Κοντονή ότι υπάρχει πλέον παράθυρο στο να γίνει υιοθεσία. Οπότε δεν θα το ψηφίσουμε. Θα ψηφίσουμε το δεύτερο κομμάτι».

Να θυμίσουμε πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε δώσει κάποιες διευκρινίσεις σε σχέση με την ψήφο του για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του υποστήριζε: «Απόλυτη προϋπόθεση για την ψήφο μου είναι στη μεταβατική διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύηνης του κ. Κοντονή να προστεθεί το εξής: «Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης απορρίπτεται όταν δημιουργείται κίνδυνος διατάραξης της Δημόσιας Τάξης ή της Εθνικής Ασφάλειας ή απειλούνται με καταστρατήγηση οι Διεθνείς Συνθήκες της χώρας».


σχετικα αρθρα