current views are: 9

4 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση10:44

Δ. Τζανακόπουλος: Η επένδυση στο Ελληνικό θα συνεχίσει με βάση όσα έχουν συμφωνηθεί

Ενημέρωση για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας κάνει σήμερα Τετάρτη ο κ. εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

Δημοσίευση 10:44’

Ενημέρωση για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας κάνει σήμερα Τετάρτη ο κ. εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

Η αξιολόγηση, ο προϋπολογισμός του 2018 αλλά και η πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό αποτέλεσαν το επίκεντρο της σημερινής ενημέρωσης του κ. εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο: «Μετά και τη χθεσινή γνωμοδότηση του ΚΑΣ, γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης στο Ελληνικό.  Η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή δεν συνεπάγεται περιορισμούς δόμησης αλλά μόνο αυξημένη επιτήρηση κατά την υλοποίηση της επένδυσης. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης που ενδεχομένως θα απαιτηθούν στο μέλλον».

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν έχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσει η επένδυση: «Δεν έχω την αμφιβολία ότι θα υπάρχει κίνηση για υπαναχώρηση του επενδυτή. Η επενδυτική διαδικασία θα συνεχίσει κανονικά με βάση όσα έχουν ψηφιστεί και συμφωνηθεί».

Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε και για τον προϋπολογισμό του 2018: «Ο προϋπολογισμός αυτός είναι ο τελευταίος της περιόδου του 3ου ελλ. προγράμματος το οποίο και ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Αύγουστο. Βασικός στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η ασφαλής και αμετάκλητη έξοδος από την μνημονιακή επιτροπεία. Βασική προϋπόθεση η τήρηση των συναποφασισμένων δημοσιονομικών στόχων. Θεμελιώδης αρχή το 2017 θα είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η χώρα επιτυγχάνει και υπερβαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους. Επίτευξή τους αναμένεται και για το 2018 κράτος να πορεύεται βάσει αξιόπιστων προϋπολογισμών.Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 αναμένεται να υπερβεί σημαντικά το στόχο του 1,75%, φθανοντας στο 2,21%. Το αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης του 2018 προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 3,57% του ΑΕΠ – συμβατό με τους στόχους του προγράμματος.

Η ελληνική οικονομία αναμένεται να πετύχει ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2% για το 2017, ενώ για το 2018 Η υπέρβαση για το 2017 επιτρέπει την εφάπαξ δαπάνη για την ενίσχυση και προστασία ευάλωτων οικονομικά συμπολιτών μας αναμένεται περαιτέρω αύξηση στο 2,4%».

Όπως, επίσης, τόνισε: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει κάθε σημαντική επενδυτική προσπάθεια που θα αποδώσει σημαντικά οφέλη στην ελλ. οικονομία. Παράλληλα, είναι εξίσου αποφασιστική στην τήρηση της νομιμότητας, των ευρωπαϊκών κανόνων και των συμβατικών υποχρεώσεων του ελλ. δημοσίου».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε τα βίαια επεισόδια στην Καταλονία: «Οι εικόνες που είδαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είναι θλιβερές και θέτουν σε κίνδυνο την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε σχέση με το ζήτημα της ψήφου στο θέμα της ταυτότητας φύλου και το αν κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν υποστήριξε: «Δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης. Όποιος το θέτει δεν έχει κάνει τα απαραίτητα μαθήματα πάνω στο Σύνταγμα. Όσον αφορά το ζήτημα διαφορετικής ψήφου σε κάποια άρθρα, το θέμα είναι αν επί της αρχής τα κόμματα που συμμετέχουν στο κοινοβούλιο στηρίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα. Το θέμα το έχει η ΝΔ».

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε και την δήλωση του Γ. Ντάισελμπλουμ σε σχέση με τις εκλογές το 2019: «Η άποψη του κ. Ντάισελμπλουμ είναι σεβαστή όμως αυτός που αποφασίζει είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο βασικός στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να πάει σε εκλογές με τη λήξη της τετραετίας όπως προβλέπει το Σύνταγμα».


σχετικα αρθρα