current views are: 8

5 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση07:18

Κ. Χρυσόγονος: Ο στρατηγικός σχεδιασμός του κ. Τσίπρα είναι σταλινικής εμπνεύσεως

Συνεχίζεται η κόντρα Ν. Καρανίκα – Κώστα Χρυσόγονου.

Δημοσίευση 07:18’

Συνεχίζεται η κόντρα Ν. Καρανίκα – Κώστα Χρυσόγονου.

Για την επίθεση που δέχτηκε από τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Νίκο Καρανίκα μίλησε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, υπογραμμίζοντας ότι «κάνει ό,τι έκανε ο Βισίνσκι για τον Στάλιν».

“Είναι φανερό πως ο κ. Καρανίκας εκφράζει τον κ. Τσίπρα. Διότι, διαφορετικά θα τον είχε ήδη αποπέμψει από τη θέση του συμβούλου επί του στρατηγικού σχεδιασμού. Άρα, ο στρατηγικός σχεδιασμός του κ. Τσίπρα είναι κατ’ουσίαν σταλινικής εμπνεύσεως. Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε ο Βισίνσκι για τον Στάλιν, το κάνει τώρα ο κ. Καρανίκας για τον κ. Τσίπρα. Δηλαδή, όταν υπήρχε κάποιος αντιφρονών στο κομουνιστικό κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης τη δεκαετία του 1930, ο Βισίνσκι, που ήταν ο δημόσιος κατήγορος, του απήγγειλε κατηγορίες ότι είναι πράκτορας του καπιταλισμού, ότι είναι πράκτορας των Γερμανών ναζιστών και άλλα διάφορα” είπε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής σε συνέντευξή του στον Real.

Συμπλήρωσε δε ότι: «Τότε μπορούσαν να χρησιμοποιούν και βασανιστήρια για να αποσπούν ομολογίες από τους κατηγορουμένους και στη συνέχεια τους εκτελούσαν. Τώρα, η εκτέλεση δεν γίνεται με πραγματικά πυρά είναι υπό τη μορφή δολοφονίας χαρακτήρων. Διότι, εξαπολύει τις χυδαίες αυτές ύβρεις ο κ. Καρανίκας για να καταπτοηθούν και όσοι άλλοι επίδοξοι κομματικοί αντιφρονούντες θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο μέλλον. Κατ’ ουσίαν, όλο αυτό καταδεικνύει την αδυναμία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στα πολιτικά ζητήματα τα οποία έθεσε η ανακοίνωση της σοσιαλιστικής τάσης».

«Δεν τον ξέρω καν τον κ. Καρανίκα, δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του. Το θέμα δεν είναι ο κ. Καρανίκας, το θέμα είναι ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Καρανίκας εκφράζει τον κ. Τσίπρα… Η πολιτική διαφωνία δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα στα όργανα του κόμματος, διότι το κόμμα είναι κλειστό σαν φρούριο»  υπογράμμισε, επίσης, ο κ. Χρυσόγονος.

 


σχετικα αρθρα