ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Ντομπρόβσκις: Μην καθυστερείτε, κλείστε την αξιολόγηση μέχρι τα τέλη του 2017

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 14:35 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2017, 16:51
Β. Ντομπρόβσκις: Μην καθυστερείτε, κλείστε την αξιολόγηση μέχρι τα τέλη του 2017
Facebook Twitter Whatsapp

«Καλό θα ήταν η τρίτη αξιολόγηση να κλείσει εγκαίρως και να μην υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις όπως έγινε με τη δεύτερη και την πρώτη αξιολόγηση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην ανάγκη να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση μέχρι το τέλος του έτους στάθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στις Βρυξέλλες. Όπως είπε, αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο, αν και υποστήριξε πως σημασία εντέλει δεν έχουν οι προθεσμίες, αλλά η ουσία. Ωστόσο υπογράμμισε τον κίνδυνο καθυστερήσεων σημειώνοντας πως θα πρέπει να αποφευχθούν.

«Δίνουμε έμφαση στην αρχή ότι η ουσία είναι πιο σημαντική από τις προθεσμίες. Αυτό που έχει σημασία είναι να ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις που συνδέονται με την τρίτη αξιολόγηση, όσον αφορά τόσο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όσο και τον προϋπολογισμό του 2018, αλλά και την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Ντομπρόβσκις και προσέθεσε: «Οι προετοιμασίες για την τρίτη αξιολόγηση έχουν ήδη ξεκινήσει και πιστεύουμε ακόμα ότι το ιδανικό θα ήταν η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους».

Συνεχίζοντας, ο Β. Ντομπρόβσκις επεσήμανε πως η Επιτροπή εργάζεται υπό την υπόθεση ότι η τρίτη αξιολόγηση είναι εφικτό να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, κάτι το οποίο θα έστελνε θετικό σήμα στις αγορές και στους επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδας, ότι δηλαδή το πρόγραμμα είναι στη σωστή τροχιά, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και παραμένει σε αυτό το δρόμο.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν προσέθεσε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα, τα οποία είναι ένας κατάλογος κυρίως εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη νομοθετηθεί. Συμπλήρωσε, επίσης ότι σημαντικό είναι να υπάρξει σαφήνεια στους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, ούτως ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Καταλήγοντας ο Β. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι για την Επιτροπή, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να επιτύχει τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και πως το σημαντικότερο τώρα είναι να προετοιμαστεί ο προϋπολογισμός για το 2018. «Καλό θα ήταν η τρίτη αξιολόγηση να κλείσει εγκαίρως και να μην υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις όπως έγινε με τη δεύτερη και την πρώτη αξιολόγηση», ανέφερε τέλος ο κ. Ντομπρόβσκις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr