current views are: 8

5 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση17:37

Γ. Δραγασάκης στον ΣΚΑΪ: Χάρη στο ΚΑΣ αποφύγαμε τις προσφυγές στο ΣτΕ για το Ελληνικό

O κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στο πρώτο κύμα επενδύσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για επενδύσεις που έχουν το στοιχείο της διαπραγμάτευσης

Δημοσίευση 17:37’

O κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στο πρώτο κύμα επενδύσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για επενδύσεις που έχουν το στοιχείο της διαπραγμάτευσης

Για μια απόφαση συμβατή με την επένδυση έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης αναφερθείς στην πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό.

Ο κ.Δραγασάκης σημείωσε πως χάρη στο Συμβούλιο, αποφεύγονται οι διαρκείς προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τόνισε ότι η επίμαχη απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την επένδυση.

Μιλώντας στο Κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στο πρώτο κύμα επενδύσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για επενδύσεις που έχουν το στοιχείο της διαπραγμάτευσης, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους ενδιαφερομένους.

«Δεν είμαστε στην εποχή του Far West», είπε, σημειώνοντας ότι «θέλουμε επενδύσεις φιλικές στο περιβάλλον που να προσφέρουν στην κοινωνία».

Ακόμη, επισήμανε ότι «αν χρειαστεί να αλλάξουμε τους νομούς θα τους αλλάξουμε» τονίζοντας ότι, πρέπει να εφαρμόζονται οι νομοί.

Επίσης ανέφερε ότι «Έχουμε χάσει 20 χρόνια σαν χωρά… οι επενδύσεις που έχουμε ως όγκο είναι περίπου από το 1995» και πρόσθεσε ότι δεν νοείται συζητητή για το αν χρειαζόμαστε επενδύσεις η όχι.

«Θέλουμε επενδύσεις φιλικές στο περιβάλλον και αποδοχή της κοινωνίας» και τόνισε ότι η σημασία των επενδύσεων είναι δεδομένη και υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει συγκροτήσει task force για την προώθηση τους.

Τρίτη αξιολόγησή

Αναφερόμενος στην τρίτη αξιολόγηση υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί μέχρι το Eurogroup της 4ης Νοεμβρίου να έχει κλείσει το 80% των υποχρεώσεων και δήλωσε ότι στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την άνοιξη του 2018 να ξεκινήσει η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος και αυτή να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018.

Επέμεινε, δε, ότι «μετά από τον Αύγουστο του 2018 δεν θα υπάρχει μνημόνιο». «Έχοντας κατοχυρώσει τη δημοσιονομική σταθερότητα, μπορούμε να δώσουμε την ώθηση στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις», επεσήμανε.Όπως ανέφερε, όταν τελειώσει το πρόγραμμα θα υπάρχει μια επιτήρηση, αλλά θα είναι «διαφορετική από τώρα».


σχετικα αρθρα