current views are: 10

6 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση07:23

«Κόντρα» Γ. Ραγκούση με την Εκκλησία για τους «ομοφυλόφιλους» μητροπολίτες

Τι πυροδότησε την σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Δημοσίευση 07:23’

Τι πυροδότησε την σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μια σφοδρή κόντρα έχει ξεσπάσει από χθες ανάμεσα στην Ελληνική εκκλησία και τον υποψήφιο της Κεντροαριστεράς Γιάννη Ραγκούση.

Αφορμή μια συνέντευξη του Γ. Ραγκούση στο γκέι περιοδικό «Antivirus», όπου κάλεσε την Εκκλησία να μπει μπροστά στον αγώνα για τα δικαιώματα των πολιτών και στην οποία ανέφερε ότι «έχει συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Εκκλησίας που είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν».

«Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδας ότι θα του αποστείλει εξώδικό λόγω των συγκεκριμένων δηλώσεών του.

Η απάντηση του Γιάννη Ραγκούση ήρθε λίγο αργότερα με μια ανακοίνωσή του στη σελίδα του στο Facebook:
Σχετικά με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος: Λυπάμαι για την αντίδραση αυτή. Υπερασπίζομαι πάντοτε τη γνώμη μου και τις αντιλήψεις μου. Μιλάω πάντα με παρρησία. Φυσικά και να υποστώ τη βάσανο των δικαστηρίων. Οι τοποθετήσεις μου αφορούν καταστάσεις. Όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν τον σεβασμό μου”.


σχετικα αρθρα