ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΠΟ: Σε τροχιά ομαλής εξέλιξης η επένδυση στο Ελληνικό

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2017, 19:58 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 19:44
ΥΠΠΟ: Σε τροχιά ομαλής εξέλιξης η επένδυση στο Ελληνικό
Facebook Twitter Whatsapp

Το σχόλιο του υπουργείου Πολιτισμού για την απόφαση του ΚΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου χαιρετίζει με ανακοίνωσή του του το υπουργείο Πολιτισμού. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη 3 Οκτωβρίου το ΚΑΣ αποφάσισε να κηρύξει ως χώρο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος 300 στρέμματα ου Ελληνικού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού: «Είναι θετικό που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία. Η τελική γνωμοδότηση διαμορφώθηκε στη βάση, κυρίως, της εισήγησης  της Διεύθυνσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙΠΚΑ). Στην απόφαση του ΚΑΣ ενσωματώνονται οι αρχές του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης, το οποίο  συστηματοποιεί, διευκολύνει, επιταχύνει την διεξαγωγή των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, προστατεύει τα μνημεία  καθώς και τα αρχαιολογικά ευρήματα από την άποψη της φύλαξης, συντήρησης, τεκμηρίωσης και ανάδειξής τους, πάντα στο πλαίσιο των διατάξεων του αρχαιολογικού νόμου ( N. 3028/2002), και μάλιστα σε ολόκληρη την επιφάνεια της επένδυσης.

Από το ΚΑΣ εγκρίθηκε επιπλέον το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά» (ΣΜΠΕ). Τα πιο πάνω συμβάλλουν στην συνέχιση και υλοποίηση της επένδυσης, που αποτελεί τη βούληση  της Κυβέρνησης και παράλληλα διασφαλίζουν την προστασία και ανάδειξη των στοιχείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr