current views are: 8

10 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση08:30

ΔΗΣΥ: «Παρών» στην αλλαγή φύλου από τα 15 – Διαφοροποίηση Θ. Θεοχαρόπουλου

Το παραπάνω αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εν εξελίξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δημοσίευση 08:30’

Το παραπάνω αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εν εξελίξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Παρών» στο άρθρο 3, που προβλέπει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου υπό προϋποθέσεις από την ηλικία των 15, θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του κόμματος στην ψήφιση του σχεδίου νόμου, αποφασίστηκε να ψηφίσουν «ναι» επί της αρχής και να προτείνουν να περάσει το επίμαχο άρθρο από Προεδρικό Διάταγμα. Ωστόσο, αν η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή, οι βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διαφοροποείται και αναμένεται να ψηφίσει «ναι».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ίσως ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν, αλλά θα εκφράσουν πρόθεση ψήφου, που δεν θα προσμετρηθεί.

Δείτε ΕΔΩ λεπτό προς λεπτό τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου


σχετικα αρθρα