current views are: 8

13 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση11:12

Ν. Ανδρουλάκης: Καιρός να πάμε σε ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς

«Δεν μπορεί τα δικαιώματα του ανθρώπου να γίνονται πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων κι από τον ΣΥΡΙΖΑ κι από τη ΝΔ» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δημοσίευση 11:12’

«Δεν μπορεί τα δικαιώματα του ανθρώπου να γίνονται πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων κι από τον ΣΥΡΙΖΑ κι από τη ΝΔ» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για λάθος μήνυμα που έστειλε η ΔΗ.ΣΥ. στη Βουλή κατά την ψηφοφορία για τα διεμφυλικά ατόμα, έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενοποίηση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
«Η συνολική εικόνα και του Ποταμιού και της ΔΗ.ΣΥ. έστειλε λάθος μήνυμα, διότι αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια που θα οδηγήσει σε ενοποίηση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Δεν εκλέγουμε μόνο μια ηγεσία η οποία θα έχει να διαχειριστεί μια «Βαβέλ» κομμάτων και απόψεων. Κάνουμε μια προσπάθεια να ενοποιήσουμε το χώρο, αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Έπρεπε λοιπόν, κατά την ταπεινή μου άποψη, πριν πάνε στη Βουλή τα κόμματα να έχουν συνεννοηθεί, να έχουν συνεδριάσει μαζί οι κοινοβουλευτικές ομάδες και του Ποταμιού και της ΔΗ.ΣΥ., να έχουν πάρει μια απόφαση και να εμφανιστεί μια άλλη εικόνα».

Αναφερόμενος στην ουσία του νόμου που πέρασε ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «δεν μπορεί τα δικαιώματα του ανθρώπου να γίνονται πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων κι από τον ΣΥΡΙΖΑ κι από τη ΝΔ. Ακούσαμε στη Βουλή απίστευτα πράγματα που συνέβαλαν να δημιουργηθεί μια συνωμοσιολογία και χάθηκε η ουσία του θέματος, δηλαδή ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας. Από τη στιγμή που από την ηλικία των 15 διασφαλίζεται ότι δεν μπορεί να πάει κάποιος, ένα παιδί κάτω των 18, χωρίς την υπογραφή των γονέων του, χωρίς να έχει περάσει από ιατρικό συμβούλιο, θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε μια άλλη στάση. Καθαρά πράγματα».

Η εκλογική διαδικασία

Ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις εκλογές είπε ότι χάθηκε χρόνος με τα διαδικαστικά, αλλά μετά το χθεσινό debate ξεκίνησε η πολιτικοποίηση της διαδικασίας, ακούστηκαν απόψεις, θέσεις και προτάσεις.

«Η εικόνα των πολλών υποψηφίων μπορεί να στέλνει ένα λάθος μήνυμα. Όμως για να είμαστε δίκαιοι, είτε πέντε είτε έξι είτε δέκα, το θέμα είναι με πολιτικό πολιτισμό να γίνει μια συζήτηση ιδεών κι απόψεων που αφορά το χώρο μας. Η Κεντροαριστερά μετά το 2012 έχει γίνει χίλια κομμάτια. Και κομμάτια που δεν είχαν πολλές πολιτικές διαφοροποιήσεις. Μπορεί να ομογενοποιηθεί αυτός ο χώρος και πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, να έχει ο λαός μια άλλη επιλογή. Όχι να φτιαχτεί ένα κόμμα για να βολευτούν κάποιοι παλιοί πρωταγωνιστές. Πρέπει να αποκτήσουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που με ένα νέο ανθρώπινο δυναμικό και την εμπειρία των παλαιότερων, αυτό να αγκυρωθεί ξανά με την κοινωνία.

Ερωτώμενος για το τι θα κάνει την επόμενη ημέρα τόνισε ότι προτίθεται να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση.

«Ήμουν μέλος του ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα χωρίς να είμαι ούτε γραμματέας ούτε ευρωβουλευτής, ως απλό μέλος διότι πιστεύω στο ισοζύγιο προσφοράς. Τα χρόνια της μεταπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ έχει θετικότερη προσφορά από τη Δεξιά και την Αριστερά. Εάν έγιναν δέκα πράγματα στον τόπο, τα εννιά τα έκανε το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με αντιδράσεις και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος αναφερόμενος στην Φώφη Γεννήματα είπε: «Έχει κάνει μια σημαντική προσπάθεια. Και την τιμώ την προσπάθεια αυτή. Και θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννηματά. Όμως εδώ μιλάμε για κάτι διαφορετικό.


σχετικα αρθρα