ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Καρακώστα στο «Ακραίως»: Δεν ευθυνόμαστε για κάθε πολυεθνική που ξεζουμίζει το λαό και φεύγει

Δημοσίευση 26 Οκτωβρίου 2017, 11:13 / Ανανεώθηκε 26 Οκτωβρίου 2017, 12:03
Ε. Καρακώστα στο «Ακραίως»: Δεν ευθυνόμαστε για κάθε πολυεθνική που ξεζουμίζει το λαό και φεύγει
Facebook Twitter Whatsapp

«Υπάρχουν έντιμοι παραγωγοί και βιοτέχνες σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν υπήρχε κανένας δεν θα είχαμε ελπίδα. Θα επιβιώσουν οι πραγματικοί παραγωγοί, αυτοί που παράγουν» ανέφερε η βουλευτής.

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε πολλές κινήσεις σε διάφορους τομείς και δεν είναι υπεύθυνη για όλα τα κακώς κείμενα διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα στο ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΪ και στον Τάκη Χατζή. 

Η κ. Καρακώστα σχολίασε, καταρχήν την διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: «Οι βουλευτές έχουν άποψη, δεν τους διαγράφουμε στην πρώτη διαφωνία. Αν συνεχίζεις να διαφωνείς, το εκφράζεις».

Την ίδια στιγμή, η βουλευτής μίλησε για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης: « Σε σχέση με τη γραφειοκρατία, κάναμε ένα νόμο για τα δασικά. Μέχρι τώρα ένας πολίτης για επένδυση εκτός σχεδίου έπρεπε να τρέχει δύο χρόνια. Κάναμε κινήσεις για να καταγραφούν οι δασικές περιοχές. Κάνουμε πράγματα. Δεν μπορούμε όμως να πατάμε ένα κουμπάκι στο ίντερνετ και να γίνεται κάτι αυτόματα Επίσης, ψηφίσαμε σχετικά με τον στρατό έναν πολύ ευνοϊκό νόμο. Ο νόμος έγινε για τη διευκόλυνση αυτών των ανθρώπων».

Παράλληλα η κ. Καρακώστα μίλησε για όσα άσχημα έγιναν στην παραγωγή τα προηγούμενα χρόνια: « Έγιναν πολλά. Επιχειρηματίες παίρνανε δάνεια και δεν τα χρησιμοποιήσαν στη δουλειά τους. Δεν φταίει αυτή η κυβέρνηση για όλα τα κακώς κείμενα. Πρέπει να την ξαναφτιάξουμε την παραγωγή και να την ξανα προωθήσουμε» 

«Υπάρχουν έντιμοι παραγωγοί και βιοτέχνες σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν υπήρχε κανένας δεν θα είχαμε ελπίδα. Θα επιβιώσουν οι πραγματικοί παραγωγοί, αυτοί που παράγουν» πρόσθεσε, επίσης η βουλευτής. 

Η κ. Καρακώστα σχολίασε επίσης το πρόσφατο κλείσιμο γνωστής εταιρείας παγωτού στην Ελλάδα: «Δεν ευθυνόμαστε για το κλείσιμο της κάθε πολυεθνικής που ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό και φεύγει. Θέλουμε σοβαρές επενδύσεις. Δεν ξέρω γιατί έκλεισε η συγκεκριμένη εταιρεία παγωτού. Έχει σημασία να ξέρουμε με ποιούς νόμους έρχεται και με ποιούς νόμους μένει μια εταιρεία. Γιαυτό κάναμε και τον αναπτυξιακό νόμο».