ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδρούν τα κόμματα για τις ουρές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου 2017, 16:32 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2017, 17:51
Αντιδρούν τα κόμματα για τις ουρές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο
Facebook Twitter Whatsapp

«Η συγγνώμη του κ. Σπίρτζη κατόπιν εορτής δεν έχει κανένα αντίκρισμα, αφού χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται για μια δουλειά, που κανονικά δεν θα χρειαζόταν πάνω από 10 λεπτά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το «αλαλούμ» των τελευταίων ημερών με τις ατέλειωτες ουρές για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών έχει προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων που μιλούν για «απίστευτη ταλαιπωρία» των πολιτών και απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει λύση.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο τομεάρχης Υποδομών, βουλευτής Χρήστος Μπακώρος μίλησε για «απίστευτη ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι στέκονται στις ουρές του Μετρό από τα χαράματα και για πολλές ώρες, προκειμένου να εκδώσουν τη νέα ηλεκτρονική τους κάρτα, είναι το τελευταίο δείγμα της παροιμιώδους ανικανότητας της Κυβέρνησης. Η συγγνώμη του κ. Σπίρτζη κατόπιν εορτής δεν έχει κανένα αντίκρισμα, αφού χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται για μια δουλειά, που κανονικά δεν θα χρειαζόταν πάνω από 10 λεπτά.

Καλούμε την Κυβέρνηση, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να δώσει λύση σε αυτό το απλούστατο ζήτημα».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ, τονίζει ότι την ευθύνη για όλο αυτό έχει αποκλειστική η κυβέρνηση. 

«Την ευθύνη για την απαράδεκτη ταλαιπωρία των χιλιάδων επιβατών έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο δεν έλυσε έγκαιρα τα πρακτικά και τεχνικά προβλήματα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά και γιατί με τη διαδικασία εφαρμογής του προωθεί το μαζικό φακέλωμα όσων μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για την αύξηση της τιμής του κομίστρου, όπως και για τη μείωση ή την κατάργηση δρομολογίων» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Για «άσχημη εικόνα» που έχει δημιουργηθεί με τις ουρές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο μίλησε σήμερα στο «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη. 

Σύμφωνα με την ίδια «Δεν είναι καλό, εργαζόμενοι να χάνουν χρόνο από τη δουλειά τους. Κάθε αρχή όμως είναι και δύσκολη. Εντός της ημέρας μπορεί να πει κάτι παραπάνω ο κ. Σπίρτζης. Είναι άσχημη αυτή η εικόνα που έχει δημιουργηθεί. Πιστεύω ότι υπάρχει κάποια ρύθμιση, αλλά πρέπει να αναδείξουμε το γεγονός ότι θα σταματήσει με αυτό το παραεμπόριο στα εισιτήρια και οι λαθρεπιβάτες».