current views are: 10

31 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση19:29

Ευ. Τσακαλώτος: Συμφωνήσαμε για το μέρισμα με τους Θεσμούς – Εφικτός ο στόχος για πλεόνασμα

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι δεν επιβεβαιώνονται τα περί πρόσθετων μέτρων.

Δημοσίευση 19:29’

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι δεν επιβεβαιώνονται τα περί πρόσθετων μέτρων.

Ικανοποιημένος από το κλίμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι δεν επιβεβαιώνονται τα περί πρόσθετων μέτρων.

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουμε συμφωνήσει για το μέρισμα και την κατανομή του», επισημαίνοντας ότι θα είναι διπλάσιο από ό,τι πέρσι και σίγουρα πάνω από 1,1 δισ. ευρώ. 

Για τα πλεονάσματα, είπε πως δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης το μεγάλο τους ύψους, ενώ σημείωσε ότι «δύσκολα αλλά εφικτά».

Επίσης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η οικονομία θα παρουσιάσει ρυθμούς ανάπτυξης τόσο για το 2017, όσο και για το 2018, ενώ διαμήνυσε πως «θα βγούμε στις αγορές όχι για να εντυπωσιάσουμε, αλλά με σοβαρότητα».

Αναφερόμενος στην Γ’ αξιολόγηση ανέφερε ότι υπάρχει βούληση, αυτή να ολοκληρωθεί έως τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης, προκειμένου η Ελλάδα να μην αποτελεί πρόβλημα και να συμμετάσχει στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν για το χρέος, την έξοδο από το πρόγραμμα και τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ. 

«Όλη η φιλολογία ότι δεν θα πάρουμε τη δόση των 800 εκατ. ευρώ, ότι δεν θα έχουμε κοινωνικό μέρισμα, ότι θα έχουμε νέα μέτρα δεν επιβεβαιώθηκε», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος και σχολίασε ότι« όλα λύνονται με καλό τρόπο» αναφερόμενος στα στα “αγκάθια” της Γ’ αξιολόγησης.


σχετικα αρθρα