current views are: 11

3 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση13:42

Ο Γ. Κατρούγκαλος παρουσίασε την υποψηφιότητα του Γ. Μουζάλα ως Επιτρόπου

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσίαση του Γ. Μουζάλα γίνεται εν μέσω δυσαρέσκειας για τα πεπραγμένα του όσον αφορά το Μεταναστευτικό, καθώς δεν είναι μόνο η τάση των «53» που είναι δυσαρεστημένη με τα πεπραγμένα του Γιάννη Μουζάλα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Δημοσίευση 13:42’

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσίαση του Γ. Μουζάλα γίνεται εν μέσω δυσαρέσκειας για τα πεπραγμένα του όσον αφορά το Μεταναστευτικό, καθώς δεν είναι μόνο η τάση των «53» που είναι δυσαρεστημένη με τα πεπραγμένα του Γιάννη Μουζάλα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στην επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα σε πρέσβεις και διπλωμάτες ως επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ. 

Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Μουζάλα ο κ. Κατρούγκαλος, τόνισε τη σημασία που η Ελλάδα αποδίδει στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε όλους τους λοιπούς διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου πρωτίστως του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Από την πλευρά του ο κ. Μουζάλας, στην τοποθέτησή του, εστίασε στη σημασία του ρόλου του Επιτρόπου ως ενεργού προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσίαση του Γ. Μουζάλα γίνεται εν μέσω δυσαρέσκειας για τα πεπραγμένα του όσον αφορά το Μεταναστευτικό, καθώς δεν είναι μόνο η τάση των «53» που είναι δυσαρεστημένη με τα πεπραγμένα του Γιάννη Μουζάλα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε αποκάλυψει ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής, στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον υπουργό πως εκθέτει τη χώρα με τους χειρισμούς του στο προσφυγικό καθώς επίσης και για αστοχίες στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Ο κ. Μουζάλας, επί της ουσίας θα κληθεί να απαντήσει σε δύο μεγάλα ερωτήματα, όπως ανέφερε ο Τάκης Χατζής: Αφενός το πόσα κονδύλια θα εκταμιεύσει για το προσφυγικό και αφετέρου το που θα αξιοποιηθούν αυτά με δεδομένες τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής και την έλευση του χειμώνα, η οποία θα φέρει και την επιδημία του στελέχους της γρίπης.

Σε σχέση με τις πληροφορίες περί παραίτησης του κ. Μουζάλα, ο δημοσιογράφος ανέφερε πως δεν μπορεί να φύγει από τη θέση του, καθώς προορίζεται για τη θέση του επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός, όπως ανέφερε ο Τάκης Χατζής, θα επισημοποιήσει την υποψηφιότητα του κ. Μουζάλα στα τέλη Νοεμβρίου, και τότε ίσως ανοίξει το παράθυρο για έναν μικρότερο ή ευρύτερο ανασχηματισμό. 

Εκτός από τον κ. Μουζάλα, υποψήφιοι είναι οι: Ντούνια Μιγιάτοβιτς ( Βοσνία, πρώην εκπρόσωπος για την ελευθερία του Τύπου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνεργασίας και Ασφάλειας), Ίγκλι Τοτονάζι (Ιταλία,ειδικός στην Επιτροπή της Βιέννης), Γκόραν Κλέμεντσιτς (υπουργός Δικαιοσύνης στη Σλοβενία), Πιέρ Ιβ Λε Μπορν (πρώην βουλευτής της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης), Αστρίντ Θορς (Φινλανδία, πρώην επίτροπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνεργασίας και Ασφάλειας για τις μειονότητες), Ελσβιέτα Κάρσκα (καθηγήτρια στην Πολωνία).

 


σχετικα αρθρα