current views are: 10

3 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση17:37

Επίσκεψη Γ. Μουζάλα στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ – Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλ. Τσίπρα

Ο κ. Μουζάλας θέλησε με αυτό τον τρόπο να εκφράσει την αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε πράξεις μισαλλοδοξίας όπως ο ίδιος ανέφερε

Δημοσίευση 17:37’

Ο κ. Μουζάλας θέλησε με αυτό τον τρόπο να εκφράσει την αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε πράξεις μισαλλοδοξίας όπως ο ίδιος ανέφερε

Επίσκεψη στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Ο υπουργός μετέβη στην περιοχή της Δάφνης όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας που τα ξημερώματα της Παρασκευής δέχθηκε επίθεση από αγνώστους.

Ο κ. Μουζάλας θέλησε με αυτό τον τρόπο να εκφράσει την αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε πράξεις μισαλλοδοξίας όπως ο ίδιος ανέφερε η καταλήγοντας πως η καταδίκη τέτοιων πράξεων είναι δεδομένη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μουζάλα στην οικεία της οικογένειας του Αμίρ, ο 11χρονος και η μητέρα τους είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν τηλεφωνικώς με τον Πρωθυπουργό, μάλιστα ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την επικοινωνία αυτή μέσω Twitter λέγοντας «Ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις.»

Νωρίτερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε σε δήλωσή του «Η απόλυτη καταδίκη αθλιοτήτων σαν τη σημερινή ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του εντεκάχρονου Αμίρ στη Δάφνη και η αμέριστη συμπαράσταση προς τα θύματα μαζί με τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την απόδοση δικαιοσύνης, αποτελούν την αυτονόητη ελάχιστη συνδρομή τηςΠολιτείας στους πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούμενούς μας. Το μείζον ζητούμενο, όμως, είναι η ομόθυμη και έμπρακτη απομόνωση και περιθωριοποίηση κάθε μισαλλόδοξου και ρατσιστικού στοιχείου από το σύνολο της κοινωνίας μας»

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν με πέτρες, προκαλώντας φθορές στο σπίτι. Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η μητέρα του Αμίρ, Αριζού, ανέφερε πως άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου που κοιμούνται τα παιδιά της. Το δωμάτιο γέμισε γυαλιά, ενώ μαζί με τις πέτρες έπεσε και ένα χαρτόνι που προέτρεπε την οικογένεια να φύγει.

«Την ώρα που έσπαγαν τα τζάμια, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, φώναζα και καλούσα σε βοήθεια. Τα παιδιά είχαν ξυπνήσει, έκλαιγαν, ήταν πολύ φοβισμένα. Γέμισε γυαλιά το δωμάτιο των παιδιών. Βρέθηκε μπουκάλι μπύρας πάνω στο κρεβάτι. Οι πέτρες έπεφταν η μια μετά την άλλη. Ένιωσα πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ειδοποίησα την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία κατέβηκε και κάλεσε την αστυνομία. Θα πεθάνουμε. Θα μας σκοτώσουν. Δεν ξέρουμε τον λόγο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του Αμίρ.

Μάλιστα, η οικογένεια σήμερα το πρωί ζήτησε από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.


σχετικα αρθρα