ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Γαβρόγλου: Με βαθμό απολυτηρίου πάνω από την βάση η εισαγωγή στα ΑΕΙ

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2017, 18:36 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2017, 18:36
Κ. Γαβρόγλου: Με βαθμό απολυτηρίου πάνω από την βάση η εισαγωγή στα ΑΕΙ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε ότι ο τρόπος που θα παίρνουν οι μαθητές το απολυτήριο θα προκύπτει από ένα σύνολο διεργασιών, όπως οι εργασίες τα ολιγόλεπτα τεστ, οι εξετάσεις των τετραμήνων και οι βαθμοί των Κεντρικών Εξετάσεων σε κάποια μαθήματα .Όλα αυτά θα συνυπολογίζονται και θα διαμορφώνουν μια βαθμολογία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια νέα οπτική της εισόδου των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση παρουσίασε  σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και εντάσσεται στο νέο σύστημα εισαγωγής για τα ΑΕΙ που θα εφαρμοστεί τον Ιούνιο του 2020.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε ότι ο τρόπος που θα παίρνουν οι μαθητές το απολυτήριο θα προκύπτει από ένα σύνολο διεργασιών, όπως οι εργασίες τα ολιγόλεπτα τεστ, οι εξετάσεις των τετραμήνων και οι βαθμοί των Κεντρικών Εξετάσεων σε κάποια μαθήματα .Όλα αυτά θα συνυπολογίζονται και θα διαμορφώνουν μια βαθμολογία.

Ο υπουργός επισήμανε ότι το απολυτήριο που θα παίρνουν τα παιδιά πρέπει να έχει μια ουσιαστική αξία , ενώ επανέλαβε για ακόμη μια φορά το θέμα εγκυρότητας της διαδικασίας.

Αναφορικά με τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια ο υπουργός περιέγραψε ένα νέο «μοντέλο» κατά το οποίο «Για παράδειγμα ένα κάποιος θέλει να σπουδάσει Ιστορία και έχει απολυτήριο πάνω από την βάση θα μπορέσει να σπουδάσει Ιστορία και να μη βρεθεί στην 38η επιλογή του που είναι χρηματοοικονομικά για παράδειγμα». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γαβρόγλου τονίζει ότι οι υποψήφιοι που θέλουν να εισαχθούν στις Ιατρικές και Πολυτεχνικές Σχολές θα πρέπει να είναι πολύ καλοί στα μαθήματα «Να έχουν υψηλό βαθμό απολυτηρίου και θα βρούμε και κάποιους πρόσθετους τρόπους που τους συζητάμε. Δεν είναι τόσο απλό , θα είναι πιο απαιτητικό”.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr