current views are: 7

14 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:27

Γνωμοδότηση του «Γεννηματάς» για την ικανότητα εξέτασης μάρτυρα ζητά η Εξεταστική

Η Εξεταστική ερευνά τα σκάνδαλα κατά τα έτη 1997-2014.

Δημοσίευση 12:27’

Η Εξεταστική ερευνά τα σκάνδαλα κατά τα έτη 1997-2014.

Τη γνωμοδότηση του «Γεννηματάς» για το κατά πόσο είναι σε θέση ο μάρτυρας στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και πρώην διευθυντής του Κέντρου, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, να καταθέσει, ζητά η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας. Την ίδια ώρα, η υπεύθυνη δοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Όπως αποφάσισε η επιτροπή θα απευθύνει αίτημα στον διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου με το οποίο θα ζητά μέχρι τη προσεχή Παρασκευή να εξετάσει τον κ. Παπαδημητρίου, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την ικανότητά του να καταθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαδημητρίου έχει δυο φορές αρνηθεί να παραστεί και να καταθέσει στην εξεταστική επικαλούμενος λόγους υγείας που προέκυψαν μετά από τροχαίο ατύχημα που υπέστη. 

Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής συνεχίζουν -παρά το γεγονός ότι δεν το έχουν πράξει- το ενδεχόμενο της βίαιης προσαγωγής σε περίπτωση που ο μάρτυρας αρνηθεί να παραστεί στη νοσοκομειακή εξέταση.

Βαρύτατες καταγγελίες για τον Π. Πολάκη

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η υπεύθυνη διοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ,  Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με την ίδια, πήγε συνεργάτης του κ. Πολάκη και της ζήτησε να πει πως οι 23 είναι υπάλληλοι και όχι εξωτερικοί συνεργάτες και επειδή δεν το έκανε, στοχοποιήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό.

Ωστόσο λίγο αργότερα απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ανέφερε ότι ένας σύμβουλος διοίκησης του Πολάκη της ζήτησε εγγράφως να απαντήσει για το αν οι 23 είναι υπάλληλοι ΚΕΕΛΠΝΟ. ” Εγώ είπα ότι αυτοί δεν ήταν ΙΔΑΧ. Σχολιάστηκε η απάντηση,  ήταν κατόπιν διαβούλευσης, πίεσης. Μετά άλλαξε το έγγραφο και μπήκε για εμισθη σχέση” ανέφερε.

Πάντως από τη κατάθεση της μάρτυρα προέκυψαν ορισμένες… παράλληλες σκέψεις. Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη διοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (είναι στο Κέντρο από το 2010), έχει αδερφή την εξωτερική συνεργάτη Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου που ήταν στο γραφείου του υπουργείου Υγείας τη περίοδο Γεωργιάδη. 

Παράλληλα, ο σύζυγός της Σταμάτης Πουλής, εργαζόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ μετείχε σε επιτροπές αξιολόγησης. 

Ο δε γαμπρός της και σύζυγος της Κωνσταντίνας, Γιώργος Δρόσης ήταν προμηθευτής του ΚΕΕΛΠΝΟ (τη περίοδο που ο σύζυγος της Ανδρονίκης ήταν στην επιτροπή αξιολόγησης). Ο κ. Δρόσης μάλιστα είναι το πρόσωπο που φέρεται να έχει πάρει τις υπηρεσίες catering που χρέωνε τις φακές 12,5 ευρώ. 

Η ίδια ωστόσο δήλωσε πως στοχοποιείται, πως τη περίοδο που ο γαμπρός της έλαβε το έργο δεν ήταν παντρεμένη με τον κ. Πουλή (ήταν σε άλλο γάμο) και πως ακόμα και σήμερα ο καφές στο ΚΕΕΛΠΝΟ στοιχίζει 9,75 ευρώ.


σχετικα αρθρα