ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: «Η κυβέρνηση έδωσε ένα μέρισμα για να πάρει πίσω τρία»

Δημοσίευση 22 Νοεμβρίου 2017, 13:59 / Ανανεώθηκε 22 Νοεμβρίου 2017, 13:28
Ποτάμι: «Η κυβέρνηση έδωσε ένα μέρισμα για να πάρει πίσω τρία»
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μόνιμα προσανατολισμένοι στη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών. Αδιαφορούν για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την πραγματική οικονομία», τονίζει το Ποτάμι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με τον προϋπολογισμό του 2018 η μείωση των κοινωνικών δαπανών και οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις προσεγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ, σημειώνει το Ποτάμι.

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι τονίζει:

«Αυτό είναι υπερτριπλάσιο από το πολυδιαφημισμένο μέρισμα (720 εκατ.) της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το μενού της κυβερνητικής αποτυχίας περιλαμβάνει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, περαιτέρω μείωση του ΕΚΑΣ, μείωση κατά 50% στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τις ιατρικές δαπάνες, αύξηση του ΦΠΑ σε 32 νησιά, επιβολή τέλους διαμονής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, κατάργηση της έκπτωσης στην παρακράτηση φόρου εισοδήματος σε μισθούς και συντάξεις και κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων».

«Κατά τα άλλα ο στόχος για την ανάπτυξη το 2017 συνεχίζει να μειώνεται (1,6% από 1,8% στο προσχέδιο και 2,7% πέρσι τέτοιο καιρό) αλλά τα πλεονάσματα για το 2018 από όσους έχουν απομείνει να πληρώνουν φόρους αυξάνονται (σχεδόν 3,8%, 0,2% παραπάνω από το 3,6% στο προσχέδιο). Το συμπέρασμα είναι σταθερά το ίδιο: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μόνιμα προσανατολισμένοι στη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών. Αδιαφορούν για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την πραγματική οικονομία», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr