current views are: 11

27 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση14:04

Κ. Μητσοτάκης: Να προσέλθουν Παπαδόπουλος – Σφακιανάκης στην επιτροπή εξοπλισμών

Ο κ. Μητσοτάκης ανεβάζοντας του τόνους έκανε λόγο για «σκανδαλώδη υπόθεση» και ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει να υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο, δύο φορές τον επέλεξε για να συγκυβερνήσουν, ανέφερε και πρόσθεσε απευθυνόμενος τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Άμυνας».

Δημοσίευση 14:04’

Ο κ. Μητσοτάκης ανεβάζοντας του τόνους έκανε λόγο για «σκανδαλώδη υπόθεση» και ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει να υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο, δύο φορές τον επέλεξε για να συγκυβερνήσουν, ανέφερε και πρόσθεσε απευθυνόμενος τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Άμυνας».

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την συζήτηση για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, εξαπέλυσε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανεβάζοντας του τόνους έκανε λόγο για «σκανδαλώδη υπόθεση» και ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει να υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο, δύο φορές τον επέλεξε για να συγκυβερνήσουν, ανέφερε και πρόσθεσε απευθυνόμενος τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Άμυνας».

«Διαλέξατε κ. Καμμένο γιατί ταιριάζετε, δεν είναι κακό να ταιριάζουν, έχουμε δει συγκολλητική ουσία, τυχοδιωκτισμό, αλαζονεία, ροπή στη χυδαιότητα, εξαπάτηση πολιτών, το ήθος του ενός ταίριαξε με ήθος του άλλου, όπως ήρθατε μαζί θα φύγετε και μαζί, χωρίς Καμμένο ο Τσίπρας θα πέσει και θα συντριβεί, Χωρίς Τσίπρα ο Καμμένος θα μείνει ακάλυπτος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και στη συνέχεια σχολίασε χαρακτηριστικά «Στο κατάρτι είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον κ.Καμμένο και οι μόνες σειρήνες που σας σαγηνεύουν είναι οι χαρές της εξουσίας».

Ο κ. Μητσοτάκη, σχολίασε ότι σε οποιαδήποτε κανονική χώρα, ο Πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. «Κύριε Τσίπρα, μήπως σας εκβιάζει ο κ. Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση;» συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτική πλειοψηφία συγκάλυψης, που, όπως είπε, έχει απορρίψει κάθε αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Από την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ δεν έλειψε και η αναφορά στο βίντεο του κ. Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο σχολίασε με δεικτικό ύφος «αναφέρομαι στο θλιβερό βιντεάκι για να δείξετε πόσο κοινωνικά ευαίσθητοι είστε, πείτε σε σκηνοθέτη να βγάλει τις θήκες από τα πούρα. Μην βάζετε σε δημόσια θέα τις συμβαίνει στα ενδότερα του Μαξίμου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται μεσάζοντες σε ΥΠΕΘΑ και εν συνεχεία έκανε μνεία στην περίπτωση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου λέγοντας ότι ήταν το νούμερο 2 του κόμματος. Έλυνε κι έδενε. Κι εξαιτίας όσων έκανε το 2011 άλλαξε ο νόμος και καταργήθηκαν οι μεσάζοντες.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν ήταν ενήμερος για όλα αυτά και αν είχαν γίνει με την έγκρισή του και αν συνεχίζει να στηρίζει τον κ. Καμμένο. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον Πρωθυπουργό «Γιατί εμπλέξατε έναν μεσάζοντα, γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που ενέχεται σε παραβάσεις, υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει συμφωνία και αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατ. στα δημόσια ταμεία;»

Παράλληλα, έθεσε στον κ. Καμμένο το ερώτημα αν ο συγκεκριμένος μεσάζοντας έχει επιχειρήσει να κάνει και άλλες δουλειές με το Δημόσιο επί των ημερών του και αν τον γνωρίζει ή όχι.

 «Η Βουλή έχει συμφωνήσει να πουληθούν 300.000 βλήματα. Οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονταν για 100.000 βλήματα. Πού θα πήγαιναν τα επιπλέον βλήματα και πού θα πήγαιναν τα λεφτά;» ρώτησε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως φαίνεται ότι πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε πως «το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα είναι άλλος ένας μύθος που κατέρρευσε».

Ξέραμε καλά ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε τα ζητήματα της οικονομίας, τώρα πια ξέρουμε ότι έχετε βουτήξει και στα θολά νερά των σκανδάλων, πρόσθεσε και συνέχισε, κλιμακώνοντας την επίθεσή του:

«Κύριε Τσίπρα, έχετε ταυτιστεί με τον κ. Καμμένο για περισσότερο από 5 χρόνια, ανεβήκατε σφιχταγκαλιασμένοι με όπλα τα ψέματα, τη λάσπη και τη συκοφαντία και θα καταποντηστείτε σφιχταγκαλαισμένοι».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Αφήστε τη δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση, σταματήστε να παρεμβαίνεται στο έργο της, είπε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, μίλησε για ανήθικη κυβέρνηση, λέγοντας πως «τα καθεστώτα όπως το δικό σας πέφτουν με πάταγο και πληρώνουν ακριβά τις ζημιές που προκάλεσαν».

Το σκάνδαλο Καμμένου είναι σκάνδαλο Τσίπρα Καμμένου

«Αν κάποιοι από εμάς ήρθαμε με ερωτήματα, φεύγουμε με βεβαιότητες, για πλήρη ταύτιση Τσίπρα με κ. Καμμένο» σημείωσε στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σχολίασε ότι «μου δώσατε την εντύπωση σήμερα ότι κάνατε αγγαρεία, άβολος φαινόσασταν, αντιφάσεις, αλλά μπρος στον κίνδυνο να χάσετε καρέκλα υπερασπισθήκατε με προσποιητό ενθουσιασμό τον κ. Καμμένο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν απάντησε σε κανένα από  τα ερωτήματα και επανέλαβε το ερώτημά του γιατί σε μια διακρατική συμφωνία να υπάρχουν μεσάζοντες;»

 «Σας είχαν προειδοποιήσει για το ρόλο του κ. Παπαδόπουλου, Σας είχε προειδοποιήσει ο πρέσβης σας; Mήπως να διαβάσετε το τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης στα τέλη Αυγούστου πριν έρθει η αντιπροσωπεία;» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε «Επιτρέπετε σε πρωθυπουργό να διαβάζει απόρρητα έγγραφα, αλλά όχι σε βουλευτές, αυτό λέγεται συγκάλυψη και κουκούλωμα» .

Ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε αν «έχει συμπεριλάβει σε επίσημη αποστολή σαουδαράβων;» και έκανε λόγο για σουρεαλιστικό δράμα που ο Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη ταξίαρχου. Στη συνέχεια 

αναρωτήθηκε «που είναι τα λεφτά» από τη συμφωνία και εξέφρασε την απορία για το αν θα υλοπιηθεί η συμφωνία, σημειώνοντας ότι αν χαλάσει υπάρχει μείζον ζήτημα γιατί λείπουν 66 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία.

«Για ποιον δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος; Είναι ένας απλός μεσάζων; Έχει μεταφορική εταιρία; Γιατί δώσατε εντολή να κάνει δουλειά με τα ΕΑΣ;» ρώτησε ο πρόεδρος της ΝΔ και χαρακτήρισε τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου ως εξαιρετικά «ύποπτο».

«Αυτή η ιστορία δεν τελειώνει εδώ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προέτρεψε να δώσουν το παρών στην αυριανή συνεδρίαση επιτροπής εξοπλισμών ο κ. Κυριακίδης ο προιστάμενος της ΓΔΕΑ ο κ. Παπαδάκης, ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Σφακιανάκης.

Αναφορικά με το θέμα των offshore o πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε με νόημα «εδώ είμαστε για να μιλήσουμε. Θα μιλήσουμε όμως και για Siemens και σχέσεις Παπά με Αρτεμίου και σχέσεις Αυγής με offshore εταιρίες». Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε λέγοντας ότι «σήμερα θα απολογηθείτε εσείς για σκάνδαλο που ξεκίνησε ως σκάνδαλο Καμμένου και στην πορεία έγινε σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου».


σχετικα αρθρα