current views are: 11

29 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:26

Νέες ανακρίβειες και λάθη στα έγγραφα της συμφωνίας με τη Σ. Αραβία

Θέμα γνησιότητας βάζει η αντιπολίτευση

Δημοσίευση 18:26’

Θέμα γνησιότητας βάζει η αντιπολίτευση

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για της συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση πολεμικού, καθώς ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη νέες ανακρίβειες και λάθη στα έγγραφα.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, στο πιστοποιητικό τελικού χρήστη περιλαμβάνεται πολεμικό υλικό δύο διαφορετικών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων: Οι βόμβες MK83 από την Πολεμική Αεροπορία και τα βλήματα πυροβολικού 105mm από τον Στρατό Ξηράς. Το πιστοποιητικό υπογράφει αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ένα άλλο ζήτημα που υπάρχει είναι πως ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέρεται στο έγγραφο ως εξαγωγική οντότητα [exporting entity] και όχι ως εισαγωγέας στη Σαουδική Αραβία. Επίσης η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου [Olympic Industries], δεν αναφέρεται καν με το σωστό της όνομα.

Θέμα γνησιότητας από τη ΝΔ

Την ίδια ώρα, θέμα γνησιότητας των εγγράφων που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία βάζει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Σχολίασε ότι «τα χαρτιά τα οποία έχει δώσει ο κ Καμμένος είναι κάτι χαρτιά τα οποία είναι γραμμένα σε κάτι απερίγραπτα αγγλικά. Πχ Government of Greece και όχι Hellenic Republic… (θυμίζει το) Do you like mademoiselle the Greece» και υπογράμμισε ότι τα  έγγραφα αυτά αμφισβητούνται.

Προανήγγειλε ότι η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ και η ΝΔ έχει την υποχρέωση να την ψάξει «γιατί ο κ. Παπαδόπουλος έχει μια πολυσχιδή δραστηριότητα, είναι προφανές ότι έχει μια σκοτεινή δραστηριότητα. Η ΝΔ πρότεινε να  προσέλθουν στην επιτροπή εξοπλιστικών και ο κ Σφακιανάκης και ο κ Παπαδόπουλος  και ο κ Ρουμπάτης, ο ανώτατος αυτός αξιωματικός και ο πρέσβης μας.  Αυτά είναι αστεία πράγματα. Αστεία προσπάθεια συγκάλυψης».


σχετικα αρθρα