current views are: 8

31 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση11:06

Θ. Θεοχαρόπουλος: Η νέα ηγεσία να προωθήσει άμεσα συγκρότηση ενιαίου φορέα

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εκτός της Βουλής ο νέος φορέας με ένα νέο όνομα και εντός Βουλής μία άλλη εικόνα με τα υφιστάμενα κόμματα. Θα μπερδευτεί ο κόσμος, δε θα υπάρχει συνοχή».

Δημοσίευση 11:06’

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εκτός της Βουλής ο νέος φορέας με ένα νέο όνομα και εντός Βουλής μία άλλη εικόνα με τα υφιστάμενα κόμματα. Θα μπερδευτεί ο κόσμος, δε θα υπάρχει συνοχή».

«Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αν δεν ενωθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες μετά την εκλογή του αρχηγού» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις που έγιναν στη χθεσινή τηλεμαχία των εννιά υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού πρέπει να ενοποιηθούν εντός του 2017, σε μία ισχυρή ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εκτός της Βουλής ο νέος φορέας με ένα νέο όνομα και εντός Βουλής μία άλλη εικόνα με τα υφιστάμενα κόμματα. Θα μπερδευτεί ο κόσμος, δε θα υπάρχει συνοχή», εξήγησε ο κ. Θεοχαρόπουλος. Επισήμανε δε την ανάγκη «να υπάρχει πλήρης αφοσίωση στο εγχείρημα, μακριά από λογικές διπλών θέσεων και διπλών ρόλων και η νέα ηγεσία να τιμήσει την εμπιστοσύνη της βάσης».

«Η νέα ηγεσία θα πρέπει να προωθήσει άμεσα τη συγκρότηση ενός ενιαίου φορέα με θεσμοθετημένες τάσεις και όχι τη συγκρότηση ενός πολυκομματικού φορέα. Θα πρέπει να προωθήσει την ανανέωση των προσώπων και την ενότητα, αυτά είναι τα στοιχήματα για την επόμενη μέρα» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, εκτιμώντας πως πολλά από τα ζητήματα που έχουν ανακύψει «αν υπήρχε διπλή κάλπη τώρα, τον Νοέμβριο, θα είχαν λυθεί από τον κόσμο της κεντροαριστεράς».

Ερωτηθείς σχετικά την τοποθέτηση του υποψηφίου Γ. Καμίνη, ότι προτίθεται να παραμείνει δήμαρχος σε περίπτωση εκλογής του, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε: «Θεωρώ ότι όλοι θα πρέπει να αφοσιωθούν στο εγχείρημα την επόμενη μέρα, μακριά από λογικές διπλών θέσεων και ρόλων και αυτό αφορά όλους».

Κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα δημοσκόπησης για την εκλογή επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, εκτίμησε πως θα υπάρξει και δεύτερος γύρος στην εκλογική αναμέτρηση. «Όταν γίνονται εκλογές όλα είναι δυνατά, η ουσία και το ζητούμενο είναι ο κόσμος να κινητοποιηθεί, να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και από εκεί και μετά η δύναμη του κόσμου και της βάσης σε μια τέτοια διαδικασία οποιονδήποτε ή οποιαδήποτε εκλεγεί θα τον/την δυναμώσει στη διαδικασία».

 


σχετικα αρθρα