current views are: 8

5 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:01

Νομοθετική παρέμβαση για την προστασία της πρώτης κατοικίας ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η συμφωνία με τις τράπεζες για τους πλειστηριασμούς

Δημοσίευση 11:01’

Η συμφωνία με τις τράπεζες για τους πλειστηριασμούς

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της συμπολίτευσης που προβληματίζονται με τις εξελίξεις στο μέτωπο των πλειστηριασμών και τις προεκτάσεις που αυτοί έχουν.

Πέραν από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις ορισμένοι δεν διστάζουν ν’ αναγνωρίζουν και δημόσια την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης και πέραν του 2018 για τη προστασία των δανειοληπτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός ο οποίος μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, δήλωσε πως σε οποιοδήποτε κενό υπάρξει στο θεσμικό πλαίσιο των πλειστηριασμών θα πρέπει η κυβέρνηση να παρέμβει. «Η συμφωνία με τις τράπεζες πρέπει να συνεχιστεί και το 2018 και να υπάρξουν ρυθμίσεις με νομοθετικό περιεχόμενο», δήλωσε παίρνοντας έτσι θέση σε ένα ζήτημα που ήδη έχει αρχίσει να απασχολεί πολλούς και έχει να κάνει με τη στάση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μόλις λήξει η σχετική προθεσμία για τη προστασία των κατοικιών.

Μάλιστα, στέλνοντας και ένα μήνυμα σημείωσε με νόημα πως οι βουλευτές είχαν ζητήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών να γίνεται χωρίς τη χρήση βίας. 


σχετικα αρθρα