current views are: 9

7 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:05

Γ. Μαυρωτάς: «Ο Τ. Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες γκρίζες ζώνες»

“Φαίνεται ότι ο κ. Ερντογάν, παραμονή της επίσκεψής του στη χώρα μας, προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες γκρίζες ζώνες”

Δημοσίευση 07:05’

“Φαίνεται ότι ο κ. Ερντογάν, παραμονή της επίσκεψής του στη χώρα μας, προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες γκρίζες ζώνες”

Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραμονή της επίσκεψής του στην Αθήνα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του ΠοταμιούΓιώργος Μαυρωτάς σχολίασε ότι “επισκέψεις τέτοιου τύπου είναι εποικοδομητικές όταν δεν κινούνται στο επίπεδο των αμφισβητήσεων”.

Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε κάποιες θέσεις που κατά καιρούς έχει προβάλει, όπως η επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης αλλά και το θέμα των 8 αξιωματικών, ένα θέμα της ελληνικής δικαιοσύνης που είναι ανεξάρτητη από την πολιτική εξουσία και κρίνει με βάση νομικά και όχι πολιτικά δεδομένα, όπως πρέπει να γίνεται στα ευνομούμενα κράτη.

Φαίνεται ότι ο κ. Ερντογάν, παραμονή της επίσκεψής του στη χώρα μας, προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες γκρίζες ζώνες, ώστε να έχει κάτι να «παζαρέψει», μια τακτική, που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση. Εξάλλου, πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι επισκέψεις τέτοιου τύπου είναι εποικοδομητικές για όλους, όταν κινούνται στο πεδίο των συνεργασιών και όχι των αμφισβητήσεων…“, τόνισε ο Γ. Μαυρωτάς.


σχετικα αρθρα