ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Εμμανουηλίδης στο «Ακραίως»: Ο Ερντογάν αντί να κλείνει, ανοίγει διαρκώς μέτωπα

Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου 2017, 11:01 / Ανανεώθηκε 7 Δεκεμβρίου 2017, 11:13
Δ. Εμμανουηλίδης στο «Ακραίως»: Ο Ερντογάν αντί να κλείνει, ανοίγει διαρκώς μέτωπα
Facebook Twitter Whatsapp

Δυσαρέσκεια στο Μ. Μαξίμου για τις δηλώσεις Τ. Ερντογάν. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ως «unfair» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Εμμανουηλίδης στο ''Ακραίως'' και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ την στάση του Τούρκου Προέδρου να κάνει δηλώσεις περί «επικαιροποίησης» της συνθήκης της Λωζάννης μία ημέρα πριν έρθει στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Kάθε διαδικασία διαλόγου με τις γειτονικές χώρες είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Ο διάλογος όμως προϋποθέτει να είναι καλόπιστος. Ωστόσο αυτό που έκανε ο κ. Ερντογάν με την συνέντευξή του και αυτές οι δηλώσεις, είναι μία εκδήλωση που δείχνει την αντίθετη κατεύθυνση».

Πρόσθεσε, επίσης, ο κ. Εμμανουηλίδης; «Δεν μπορεί να έρχεται να λύσει θέματα και την ίδια ώρα να βάζει θέματα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης. Επί της ουσίας είναι αναθεώρηση και μάλιστα πολύ συγκεκριμένη. Ο Ερντογάν αντί να κλείνει μέτωπα, ανοίγει διαρκώς μέτωπα». 

«Στη λογική αυτή που είναι καταγεγραμμένη στη συνείδηση της κοινωνίας, δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με έναν τρόπο ανοίκειο σε σχέση με το κεκτημένο της Δημοκρατίας των Ευρωπαϊκών χωρών. Όμως από την πλευρά της χώρας μας υπάρχει πάγια μια εξαιρετική εξωτερική πολιτική» υπογάμμισε, εξάλλου, ο κ. Εμμανουηλίδης. 

Σε σχέση με το αν ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να «πλασάρει» τον εαυτό του ως αρχηγό του Ισλαμικού κόσμου ο κ. Εμμανουηλίδης δήλωσε: «Είναι ο μεγαλοιδεατισμός του να γίνει ηγέτης του Ισλαμικού κόσμου. Όμως δεν μπορείς να γίνεις ηγέτης έχοντας όλο τον κόσμο απέναντί σου».

Ο κ. Εμμανουηλίδης κατέληξε λέγοντας: «Είναι μια unfair στάση του κ. Ερντογάν να δηλώσει αυτά που δήλωσε στην συνέντευξη».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr