ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Βίτσας: Έρχεται αλλαγή του νόμου μερί προμηθειών

Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου 2017, 17:41 / Ανανεώθηκε 7 Δεκεμβρίου 2017, 17:23
Δ. Βίτσας: Έρχεται αλλαγή του νόμου μερί προμηθειών
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Βίτσας ζήτησε μέχρι το επόμενο Πάσχα αυτός ο νόμος να έχει γίνει πραγματικότητα

Αλλαγή του νόμου περί προμηθείων ανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας κάνοντας λόγο για την  πρώτη σοβαρή προσπάθεια αλλαγής.

Μιλώντας σε διημερίδα ο κ. Βίτσας ζήτησε μέχρι το επόμενο Πάσχα αυτός ο νόμος να έχει γίνει πραγματικότητα και τόνισε να μην είναι ένας νόμος μιας χρήσης, να είναι ένας νόμος δεκαετίας. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουμε» συμπλήρωσε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι πρώτα είναι οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και του υπουργείου και μετά έρχονται τα συμφέροντα των εταιρειών» και στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε, ότι «500 εκατ. ευρώ είναι ο προϋπολογισμός εξοπλιστικών προγραμμάτων, συντήρησης κ.λπ., εκ των οποίων τα μισά μέχρι το 2019 πηγαίνουν σε πληρωμένες προηγούμενων ετών, να τα αξιοποιούμε. Όλα και αποδοτικά».

Αναφορικά με τη συνεργασία των εταιρειών, σχολίασε ότι «δεν εκφράζεται πάντοτε καλά. Εμείς προωθούμε την ιδέα τής συνεργασίας σε δύο επίπεδα. Χρειάζεται μία συναγωνιστικότητα και μία συμπληρωματικότητα για να επιλύσουμε προβλήματα. Το δεύτερο, μία συνεργασία με εταιρείες του εξωτερικού".

Για την προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας, ο κ. Βίτσας ανέφερε: «Αρχίζουμε και δίνουμε πιστοποιήσεις, που η κάθε εταιρεία μπορεί να τις χρησιμοποιεί σε όλον τον κόσμο, ώστε να κερδίζει καινούργιες δουλειές».  Ακόμη, παρατήρησε: «Πολλές φορές μιλάμε για επιχειρηματικότητα και κάποιοι εννοούν μονοσήμαντα «να μειωθούν οι φόροι». Να βάλω, όμως, εγώ και κάποιες υποχρεώσεις, το ένα είναι η αντιστοίχηση με τις ανάγκες της ίδιας της κοινωνίας, δηλαδή να μειωθούν οι φόροι αλλά και να πληρώνονται, και το δεύτερο είναι η σύνδεση της μείωσης με το επενδυτικό ή το επαναεπενδεδυμένο κεφάλαιο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία».