current views are: 10

9 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση20:22

Σ. Κεδίκογλου: Το ζητούμενο είναι η ανανέωση της φιλελεύθερης παράταξης

Ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ θεωρεί εφικτό και απαραίτητο στόχο για το κόμμα του την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Δημοσίευση 20:22’

Ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ θεωρεί εφικτό και απαραίτητο στόχο για το κόμμα του την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Την ανάδειξη των θέσεων και των προτάσεων της ΝΔ, καθώς και την ανανέωση της ριζοσπαστικής φιλελεύθερης παράταξης προτάσσει ο Σίμος Κεδίκογλου ενόψει του 11ου συνεδρίου της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

«Το σημαντικό είναι η ανάδειξη των θέσεών μας, των προτάσεών μας στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας. Οι ιδέες της Ν.Δ. έχουν δικαιωθεί διαχρονικά, όμως, τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σήμερα. Το ζητούμενο είναι η ανανέωση της ριζοσπαστικής φιλελεύθερης παράταξης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής.

Επίσης, ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ θεωρεί εφικτό και απαραίτητο στόχο για το κόμμα του την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. «Κρίνοντας από τη δυναμική που παρουσιάζουμε σε μια μη προεκλογική περίοδο είμαι βέβαιος πως ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός. Είναι, επίσης, απαραίτητος στόχος, γιατί πρέπει άμεσα η επόμενη κυβέρνηση να τελειώνει με την εκκρεμότητα του εκλογικού νόμου» σημειώνει.

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της ΝΔ όταν έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, ο κ. Κεδικόγλου απάντησε πως «όπως κάνουμε πάντα, θα ψηφίσουμε ό,τι θεωρούμε σωστό και θα καταψηφίσουμε ό,τι θεωρούμε, πως κινείται στη λάθος κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών και γενικότερα των «κόκκινων δανείων», το χαρακτήρισε καυτό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα του τραπεζικού μας συστήματος. «Στα χρόνια της διακυβέρνησής μας είχαμε προστατευμένη την πρώτη κατοικία και προωθούσαμε τη σταδιακή επίλυση του προβλήματος με τους μικρότερους δυνατούς κραδασμούς. Δυστυχώς, η τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας. Σήμερα, βλέπουμε να γίνονται πλειστηριασμοί επί δικαίων και αδίκων χωρίς κανένα φραγμό, χωρίς κανένα όριο. Ούτε αυτός ο τρόπος είναι ο σωστός για την επίλυση του προβλήματος» επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, έκανε λόγο για πρωτοφανή προχειρότητα και ελλιπέστατη προετοιμασία.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τον συνδικαλιστικό νόμο, είπε πως «η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι σταθερά υπέρ των πραγματικών πλειοψηφιών για την κήρυξη απεργιών» και προσέθεσε πως «αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η κοινωνία, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, από “απεργίες” που κηρύσσονται από συντεχνιακές μειοψηφίες με καθαρά μικροκομματικούς σκοπούς».

 


σχετικα αρθρα