current views are: 8

12 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:40

Δ. Βίτσας για Σ. Αραβία: «Γιατί η ΝΔ δεν θέτει ευθέως θέμα σχετικά με το αν δόθηκαν μίζες;»

Χαρακτήρισε επίσης ως ιστορική και ωφέλιμη την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δημοσίευση 07:40’

Χαρακτήρισε επίσης ως ιστορική και ωφέλιμη την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Για εμένα δεν υπάρχει θέμα, τουλάχιστον ως αύτη τη στιγμή» δήλωσε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας αναφορικά με τις αποκαλύψεις και τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ ότι στη Ράκα της Σύριας, άλλοτε προπύργιο των τζιχαντιστών, βρέθηκαν πυρομαχικά που είχε προμηθεύσει το 2014 ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

“Τα όπλα που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος ήταν κάποιας κατασκευής, ήταν αμερικανικά, ρωσικά, τουρκικά”, είπε ο κ. Βίτσας. “Αυτό δεν σημαίνει τίποτα”, πρόσθεσε.

Μιλώντας γενικότερα για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας, διερωτήθηκε γιατί η ΝΔ δεν θέτει ευθέως θέμα σχετικά με τον αν δόθηκαν μίζες. Υποστήριξε επίσης ότι από την στιγμή που δεν πουλήθηκαν τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία η χώρα μας δεν έχασε τίποτα αφού δεν πούλησε και τίποτα, «άρα μηδέν». 

Για τη μετωπική σύγκρουση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή με τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νίκο Σακελλαρίου, ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για «ήπια τοποθέτηση του κ. Κοντονή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του» και για μια υπερβολική αντίδραση. «Δεν πρέπει να συνδέουμε τον θεσμό με τους φυσικούς του φορείς… Υπάρχει κάποιος θεσμός ή φυσικό πρόσωπο εκτός κριτικής με βάση το Σύνταγμα;» διερωτήθηκε.

Χαρακτήρισε επίσης ως ιστορική και ωφέλιμη την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Παρακολουθώ τον Ερντογάν, και νομίζω ότι μετά την επίσκεψη υπήρχε περιδίνηση των δικών του θέσεων» είπε. «Υπήρχε συζήτηση με καλό τρόπο για το προσφυγικό» σημείωσε ο υπουργός. «Για τις αναχαιτίσεις σε αέρα και θάλασσα το υπουργείο Άμυνας χαλάει 3 εκατ. ευρώ το μήνα» πρόσθεσε. 


σχετικα αρθρα