ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για ΦΠΑ στα νησιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση στην... αντιπολίτευση

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2017, 17:32 / Ανανεώθηκε 12 Δεκεμβρίου 2017, 17:12
ΝΔ για ΦΠΑ στα νησιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση στην... αντιπολίτευση
Facebook Twitter Whatsapp

«Είναι κωμικοτραγική η προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες για την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. δηλώνοντας ψευδώς ότι αυτή συμπεριλαμβάνονταν στο mail Χαρδούβελη» σχολιάζουν οι βουλευτές

«Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά είχε προταθεί από την ίδια την Κυβέρνηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015, με την πρόταση που κατέθεσε εγγράφως  στους δανειστές  πριν από το δημοψήφισμα» δήλωσαν σχετικά με την επικείμενη κατάργηση τους ΦΠΑ  στα νησιά οι βουλευτές της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Μάνος Κόνσολας, βουλευτής και Νότης Μηταράκης.

«Είναι κωμικοτραγική η προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες για την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. δηλώνοντας ψευδώς ότι αυτή συμπεριλαμβάνονταν στο mail Χαρδούβελη» σχολιάζουν οι βουλευτές κάνοντας σαφή αναφορά στη σελίδα 27 του mail Χαρδούβελη, και υπογραμμίζοντας ότι η  τότε  Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφενός επιβεβαίωνε την κατοχύρωση του νησιωτικού Φ.Π.Α. ως κεκτημένου στη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, αφετέρου αρνούνταν την κατάργησής του στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

Στη ανακοίνωση προτείνεται ότι σε περίπτωση που δεν συμφωνούν στην Κυβέρνηση με την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α.  «να φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή την τροπολογία που καταθέσαμε για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. Και εκεί να κριθούμε όλοι για τη συνέπειά μας. Ή εναλλακτικά να εντάξουν τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα μέτρα του κοινωνικού μερίσματος.»

«Η αλήθεια όμως είναι ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά ήταν και είναι επιλογή της Κυβέρνησης Τσίπρα» καταλήγουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr