current views are: 11

17 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:09

Τα μηνύματα του Κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

«Γαλάζια» πανστρατιά και ενότητα

Δημοσίευση 07:09’

«Γαλάζια» πανστρατιά και ενότητα

Το κυβερνητικό του σχέδιο θα επιχειρήσει να αναδείξει μέσα από τη σημερινή του ομιλία στο 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα λείπουν οι αναφορές στην ιστορία του κόμματος ενώ το μότο του θα είναι «Είμαστε έτοιμοι, εμπιστευθείτε μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να εστιάσει στο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας και θα προσπαθήσει να εμπνεύσει του νέους.

Εξάλλου, το Σάββατο η Νέα Δημοκρατία σχολίαζε επικριτικά το «φιλοδώρημα» της κυβέρνησης στους νέους που παρουσιάστηκε ως έκτακτο «επίδομα νεανικής αλληλεγγύης».

«Τους πήρε ένα μήνα για να καταλάβουν ότι είχαν ξεχάσει τους νέους από το κοινωνικό μέρισμα. Όμως, οι νέοι θέλουν ευκαιρίες και δουλειές που αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει», σημείωνε χαρακτηριστικά η Πειραιώς.

Κριτική στην κυβέρνηση

Στο πνεύμα της ομιλίας του στο άνοιγμα των εργασιών του συνεδρίου θα κινηθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά την κριτική στην κυβέρνηση.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει τα ψέματα που έχει πει η κυβέρνηση και να καταρρίψει το κυβερνητικό αφήγημα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ και κορυφαία «γαλάζια» στελέχη εκτιμούν πως ο «χρόνος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τελειώνει» αν και αναγνωρίζουν πως προσπαθούν να παραμείνουν στην εξουσία έστω και μία μέρα παραπάνω.

Σε αυτή τη λογική δεν αναμένεται τεχνοκρατική εξαγγελία μέτρων αλλά θα δοθεί έμφαση στους νέους και στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην επόμενη μέρα.

Τέλος, αναμένεται να κάνει «άνοιγμα»  σε όλους τους πολίτες, ακόμα και αυτούς που δεν είναι «παραδοσιακοί» ψηφοφόροι της ΝΔ, να ακούσουν το πρόγραμμα του κόμματος και να της δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Μήνυμα «γαλάζιας» πανστρατιάς

Μηνύματα ενότητας εξέπεμψαν με την παρουσία τους στο συνέδριο πρώην πρόεδροι του κόμματος.

Ανάμεσα τους ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Η παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο, γι’ αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και αυτό είναι στο χέρι όλων μας», δήλωσε ο κ. Καραμανλής. «Είμαστε, σήμερα, εδώ ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Στο χαιρετισμό με τον οποίο άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ενότητας.

Έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή που όπως είπε έφερε τη Ν.Δ. στην εξουσία έπειτα από 11 χρόνια, αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στην έναρξη του συνεδρίου της Ν.Δ. Κι απευθυνόμενος στα στελέχη της Ν.Δ. ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ξανά την πατρίδα δυνατή και υπερήφανη, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Νέα άτομα ενισχύουν καθημερινά τις τάξεις μας αφού η Ν.Δ. είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εκφράσει τα όνειρα των Ελλήνων. Η Ν.Δ. είναι το κόμμα που ανανεώνεται και ανοίγεται στην κοινωνία. Η Ν.Δ. μιλά σε όλους τους Έλληνες κάθε ηλικίας, μόρφωσης, επαγγέλματος και εισοδήματος. Στο πρόσωπο του κάθε Έλληνα βλέπουμε συνοδοιπόρους και όχι ταξικούς εχθρούς».


σχετικα αρθρα