current views are: 7

19 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:26

Νέα κόντρα Π. Σκουρλέτη – ΚΚΕ στη Βουλή: Η φιέστα, οι αιχμές και τα φύλλα συκής

Όλα άρχισαν όταν στη κεντρική του ομιλία ο υπουργός των Εσωτερικών, αναφέρθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στη Δυτική Αττική.

Δημοσίευση 12:26’

Όλα άρχισαν όταν στη κεντρική του ομιλία ο υπουργός των Εσωτερικών, αναφέρθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στη Δυτική Αττική.

Σε νέα διαμάχη για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στη Δυτική Αττική που προκάλεσε σοβαρές αναταράξεις στη σχέση μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ, οδηγήθηκαν ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Θανάσης Παφίλης στη Βουλή.

Όλα άρχισαν όταν στη κεντρική του ομιλία ο υπουργός των Εσωτερικών, αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας απευθυνόμενος στο ΚΚΕ: 

«Παρεξηγηθήκατε που είπα ότι η συγκέντρωση που κάνατε ήθελε να ακυρώσει μια συζήτηση διαλόγου που αποκαλέσατε φιέστα. Αυτό αποκαλέσατε φιέστα. Και δεν είναι φιέστα αυτό που κάνατε εσείς; Κατεβάσατε φοιτητές από όλη την Ελλάδα με πούλμαν».

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης δε σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε λέγοντας: «Πότε κάνατε κάτι τέτοιο στην κυβέρνηση Σαμαρά;».

Οι εν λόγω αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση του ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ο οποίος είπε ότι χρειάζεται «διαστημικό θράσος» για να «φέρνεις σαν κλέφτης τη νύχτα τροπολογία για τη κατάργηση της απεργίας, να στηρίζεις την εργασιακή ζούγκλα και την κόλαση στα εργοστάσια και να έχεις στείλει τον κόσμο στον Καιάδα». 

Σημείωσε δε ότι η ήταν κυβερνητική εκδήλωση και όχι κομματική υπογραμμίζοντας πως ο υπουργός έχει επιλεκτική μνήμη καθώς ξεχνάς τις αντιδράσεις του Κομμουνιστικού κόμματος επί θητείας Σαμαρά. 

«Πέφτουν και τα φύλλα συκής! Εμείς δε μασάμε από τέτοια! Τέτοιες επιθέσεις έχουμε φάει από το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση και τη ΝΔ! άλλοι ήταν χαϊδεμένα παιδιά και το εισπράξανε κιόλας! Θα αντιπαλέψουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση στέκεται ενάντια στους εργαζόμενους!», είπε.

«Πράγματι θυμάμαι τις ελεγχόμενες και προσεκτικές διαμαρτυρίες σας! Όταν ο κόσμος πήγαινε στη Σταδίου στις μεγάλες συγκεντρώσεις εσείς πηγαίνατε στη Πειραιώς», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης και ζήτησε από τον ΚΕ του ΚΚΕ να πάρει θέση στο ζήτημα της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές.

«Οτιδήποτε έστω που ανακουφίζει για λίγο το λαό εμείς το στηρίζουμε! Παράλληλα όμως αποκαλύπτουμε και τη κοροϊδία! Μας λέτε για απλή αναλογική; Σε εμάς; Δε τη στηρίξαμε; Το νομοσχέδιο που φέρατε το ψηφίσαμε! Τα ξεχνάτε αυτά;», ανταπάντησε ο κ. Παφίλης αφήνοντας αιχμές για τα πολιτικά αποτελέσματα των κινητοποιήσεων στις πλατείες.


σχετικα αρθρα