ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Ν. Παππά κατά Γ. Στουρνάρα για την έκθεση της ΤτΕ: «Μόνο θετικό ότι έφυγε από το ΥΠΟΙΚ»

Δημοσίευση 22 Δεκεμβρίου 2017, 11:50 / Ανανεώθηκε 22 Δεκεμβρίου 2017, 13:28
Επίθεση Ν. Παππά κατά Γ. Στουρνάρα για την έκθεση της ΤτΕ: «Μόνο θετικό ότι έφυγε από το ΥΠΟΙΚ»
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Ενόχλησε η έκθεση της ΤτΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η εισήγηση της ΤτΕ στην τελευταία της έκθεση, όπου συστήνει στην Ελλάδα την ένταξή της σε "προληπτικό πρόγραμμα στήριξης", μετά την έξοδό της από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, ενόχλησε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, ο οποίος "απάντησε" στον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Γιάννη Στουρνάρα από το βήμα της Βουλής.

"Ο ελληνικός λαός μπορεί να προχωρήσει αισιόδοξα και όχι όπως εκτιμούν κάποιοι -όπως ο κ. Στουρνάρας- ο οποίος έχει βαλθεί να μας πείσει ότι το μόνο θετικό από την τοποθέτησή του στη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας είναι το γεγονός ότι έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών, διότι όσο ήταν χάσαμε γύρω στις 150.000 θέσεις εργασίας", ανέφερε ο Νίκος Παππάς. Αφορμή για την αναφορά του ήταν η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της 'Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου με θέμα τον τρόπο κάλυψης των λευκών περιοχών της χώρας από το τηλεοπτικό σήμα.

«Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε ξανά την υποχρέωση για να συζητήσουμε για ένα θέμα που άπτεται του success story της διακυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο έρχεται και επανέρχεται. Είναι το τηλεοπτικό success story, μιλάμε για την απόλυτη βύθιση των ιδεών ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να είναι επαρκής, όταν μιλάμε για την ανάπτυξη των μεγάλων δικτύων", είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε:

«Η υποταγή της πολιτείας στα συμφέροντα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ανέπτυξε το δίκτυο εκεί που υπάρχει εμπορική ενδιαφέρον και εκεί όπου δεν υπήρχε ιδιωτικό ενδιαφέρον, μετακύλησε το κόστος στο δημόσιο, είτε στους πολίτες, είτε στους δήμους, είτε δεν ξέρω που. Θέλω να σας καλέσω, αυτή την πραγματικότητα να την αναγνωρίσετε, αλλιώς θα πορευτούμε με αυτές τις κορυφαίες διαφωνίες στην πολιτική ζωή που θα δείξουν και στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και με ποιες επιλογές μπορεί να προχωρήσει ο ελληνικός λαός. Και μπορεί να προχωρήσει ο ελληνικός λαός αισιόδοξα και όχι όπως εκτιμούν κάποιοι, όπως ο κ. Στουρνάρας ο οποίος έχει βαλθεί να μας πείσει ότι το μόνο θετικό από την τοποθέτησή του στη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας είναι το γεγονός ότι έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών, διότι όσο ήταν χάσαμε γύρω στις 150.000 θέσεις εργασίας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr