current views are: 9

22 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:54

Νέα σύγκρουση κυβέρνησης – Δικαιοσύνης με αφορμή τη βόμβα στο Εφετείο

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αντιπαράθεση 

Δημοσίευση 12:54’

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αντιπαράθεση 

Νέος γύρος σκληρής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης ξέσπασε με αφορμή την έκρηξη στο Εφετείο και την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η Ένωση σε μια ιδιαίτερα υψηλών τόνων ανακοίνωση, συσχετίζει την εν λόγω επίθεση με την «προσπάθεια συκοφάντησης των λειτουργών της Δικαιοσύνης», όπως αναφέρει και εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης. «Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις», σημειώνει χαρακτηριστικά, ανάμεσα σε άλλα, σε μια σαφή αιχμή κατά των σκληρών τοποθετήσεων κυβερνητικών στελεχών που ακολούθησαν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωνε το νόμο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απάντησε σε ίδιο μήκος κύματος, χαρακτηρίζοντας «ανάξιες περαιτέρω σχολιασμού» τις «προσπάθειες ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις».


σχετικα αρθρα