current views are: 9

2 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση14:00

Ν. Κοτζιάς για Σκοπιανό: Η κυβερνητική πρόταση θα συγκεντρώσει πλειοψηφία

«Η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή και θα έχει και την πλειοψηφία των βουλευτών που σκέφτονται πατριωτικά και εθνικά υπεύθυνα».

Δημοσίευση 14:00’

«Η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή και θα έχει και την πλειοψηφία των βουλευτών που σκέφτονται πατριωτικά και εθνικά υπεύθυνα».

Αισιόδοξος ότι η κυβερνητική πρόταση για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα στηριχθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε πως «η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή και θα έχει και την πλειοψηφία των βουλευτών που σκέφτονται πατριωτικά και εθνικά υπεύθυνα».

Παράλληλα τόνισε πως δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης –στον απόηχο της θέσης που διατύπωσε ο Π. Καμμένος, ότι δεν στηρίζει τη χρήση του όρου «Μακεδονία»- καθώς όπως είπε, θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή. «Στη Βουλή οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με την πλειοψηφία των κομμάτων. Δεν έχουμε μία κομματοκρατούμενη δημοκρατία, όπου είναι επτά τα κόμματα και πρέπει τα τέσσερα τουλάχιστον να συμφωνούν. Στη δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία των βουλευτών. Και αυτή νομίζω ότι θα υπάρξει», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε αυτή η πλειοψηφία. Δεν θα ερχότανε η απόφαση και τι θα κάναμε; Ε, είκοσι πέντε χρόνια έμεινε άλυτο το πρόβλημα, θα προσθέταμε άλλα δύο», συνέχισε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, επανήλθε στο θέμα τονίζοντας: «Ακούω το εξής τρομερό επιχείρημα. Να παραιτηθεί λέει η κυβέρνηση επειδή διαφωνεί ένα μέρος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, έχει μια άλλη γνώμη. Πρώτον, η κυβέρνηση έχει τον τρόπο της για να συζητάει και να λύνει τα θέματα. Ασφαλώς θα υπάρξει και υπουργικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες, όπου θα συζητήσουμε και θα παρουσιάσω τα στοιχεία της διαπραγμάτευσης».

«Δεν θυμάμαι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στις δύο μεγάλες προσπάθειες που έκανε να λύσει το πρόβλημα και που απέτυχαν, να έχει παραιτηθεί. Και είναι άξιο απορίας να λέει αυτά τα πράγματα ο γιος του, ο οποίος, εντάξει, μπορεί να μη ξέρει επαρκώς την ελληνική ιστορία, την ιστορία της οικογένειάς του και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όφειλε να την γνωρίζει», είπε.

Απαντώντας στα περί διγλωσσίας που χρεώνει στην κυβέρνηση η ΝΔ, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έπρεπε να έχει διδαχθεί από την ιστορία της, όπου διασπάστηκε πολλαπλώς σε αυτό το ζήτημα». «Είναι το κόμμα που το δημιούργησε και δεν μπορεί να κινεί το δάκτυλο σε εμάς που θα το λύσουμε», συνέχισε. 


σχετικα αρθρα