current views are: 7

3 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση10:07

Μ. Σπυράκη στο «Ακραίως»: Οι πρώην πρόεδροι είναι όλοι σε επαφή με τον Κ. Μητσοτάκη

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

Δημοσίευση 10:07’

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

Για ανυπαρξία θέσης της κυβέρνησης για το Σκοπιανό μίλησε στο «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας ότι υπάρχει εθνική γραμμή, την οποία δεν υπηρετεί η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, η κ. Σπυράκη υπογράμμισε ότι όλοι οι πρώην πρόεδροι έχουν στενές επαφές με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ για τον Β. Μεϊμαράκη τόνισε ότι οι σχέσεις του με τον αρχηγό της ΝΔ είναι εξαιρετικές. 

Eρωτηθείσα για την στάση κάποιων στελεχών της ΝΔ που δεν κάνουν πλέον παρεμβάσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τόνισε: «Οι πρώην πρόεδροι είναι όλοι σε στενή επαφή με τον Πρόεδρο. Οι σχέσεις είναι εξαιρετικές με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη».

Στο σχόλιο δε ότι υπάρχουν στελέχη της ΝΔ που ”κρύβονται” και δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα τόνισε: «Αυτό που συμβαίνει είναι οι τομεάρχες έχουν πλήρη εικόνα για τον κάθε τομέα. Να απευθύνεστε στον ειδικό του καθε τομέα. Υπάρχει κάποια προτίμηση σίγουρα σε κάποια πρόσωπα, αλλά υπάρχουν και οι ειδικοί»

Η κ. Σπυράκη σχολίασε και το Σκοπιανό. Σύμφωνα με την ίδια: Η κυβέρνηση στηρίζεται στην πλειοψηφία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό. Δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα και είναι οξύμωρο να ζητά να τοποθετηθεί η Νέα Δημοκρατία».

«Το 2008, επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, με Ντόρα Μπακογιάννη υπουργό Εξωτερικών και Β. Μεϊμαράκη υπ. Εθνικής Άμυνας φτιάξαμε θέση, την αποδέχθηκε το ΝΑΤΟ, τότε ήταν τα Σκόπια να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ. Είχαμε συμφωνήσει σε μία ονομασία, με έναν γεωγραφικό προσδιορισμό, αρκεί να είναι μία έναντι όλων. Αυτή η θέση υιοθετήθηκε τότε από όλα τα κόμματα, όμως δεν έχουμε κάτι νεώτερο από την κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως επίσης τόνισε για την τότε στάση του Προέδρου του ΑΝΕΛ: «ο κ. Καμμένος τότε ως μέλος της κυβέρνησης δεν διατύπωσε κανέναν ενδοιασμό». 

Η κ. Σπυράκη συνέχισε λέγοντας: «Βλέπουμε μια πρωτοφανή αδυναμία να συγκλίνουν τα κόμματα της κυβέρνησης σε μία κοινή θέση. Ο κ. Καμμένος ψήφισε παλιά άλλα, αλλά τώρα λέει άλλα. Η χώρα έχει εθνική γραμμή, την οποία η κυβέρνηση δεν φαίνεται να υπηρετεί. Είναι απαραίτητο να χειριστεί με υπευθυνότητα το θέμα της ονομασίας και να μας το παρουσιάσει».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μίλησε και για την επόμενη μέρα των μνημονίων: «Το μόνο που τελειώνει το 2018 είναι η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Θα έχουμε και μείωση συντάξεων και μείωση αφορολογήτου και πλεονάσματα 3,5% και 2% για τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι η εικόνα τα επόμενα χρόνια. Αυτή η κατάσταση είναι μνημόνιο χωρίς λεφτά, μια δύσκολη κατάσταση για τη χώρα».

 


σχετικα αρθρα