ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Παπαθεοδώρου στο «Ακραίως»: Να μην πάμε σε άλλη μια χαμένη ευκαιρία στο Σκοπιανό

Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου 2018, 13:27 / Ανανεώθηκε 3 Ιανουαρίου 2018, 13:27
Θ. Παπαθεοδώρου στο «Ακραίως»: Να μην πάμε σε άλλη μια χαμένη ευκαιρία στο Σκοπιανό
Facebook Twitter Whatsapp

«Πρέπει να ερωτηθεί η κυβέρνηση αν στηρίζει την συγκεκριμένη θέση του 2008».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να προσέλθει με ισχυρά χαρτιά στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια για την ονομασία της χώρας διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαθεοδώρου στον Τάκη Χατζή και στο «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Το ΠΑΣΟΚ έχει για το Σκοπιανό την πάγια θέση από το 1993 μέχρι σήμερα: ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει τη θέση της. Αυτό που θα πρέπει να αποδεχθούμε όλοι είναι ότι η Ελλάδα μπλόκαρε την ένταξη στο ΝΑΤΟ το 2008. Είναι εθνική θέση αυτό». 

Τόνισε, επίσης ότι «Μπήκε και το erga omnes όπου ορίστηκε ότι η ονομασία έπρεπε να είναι έναντι όλων. Πρέπει να ερωτηθεί η κυβέρνηση αν στηρίζει την συγκεκριμένη θέση. Ο κ. Κοτζιάς φαίνεται πως έχει ξεχάσει το έναντι όλων. Δεν το λέει. Η Ελλάδα πρέπει να προσέλθει με ισχυρά χαρτιά στη διαπραγμάτευση».

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στο τι ζητάνε τα κόμματα από την κυβέρνηση σε σχέση με το θέμα: «Αυτό το οποίο περιμένει η χώρα είναι να μας εξηγήσει πως είναι η θέση της, τι διαπραγματεύεται και να μην μαθαίνουμε από τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων ότι άνοιξε ξανά το θέμα. Δεν πρέπει να πάμε σε μια άλλη χαμένη ευκαιρία». 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr