ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καρράς: Να έρθει στη Βουλή η απόφαση για το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου 2018, 15:26 / Ανανεώθηκε 3 Ιανουαρίου 2018, 15:40
Γ. Καρράς: Να έρθει στη Βουλή η απόφαση για το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Καρράς ζητά να κατατεθεί στη Βουλή και το κείμενο της αίτησης ακύρωσης που άσκησε η κυβέρνηση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πλήρες κείμενο της απόφασης της Ανεξάρτητης Επιτροπής Προσφύγων που χορηγεί καθεστώς διεθνούς προστασίας στο πρώτο από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς ζητά από τον Γιάννη Μουζάλα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καρράς.

Στη σχετική αίτηση κατάθεσης εγγράφων ο βουλευτής αναφέρει πως η δημοσιοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης να ασκήσει αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Επιτροπής Προσφύγων με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον στρατιωτικό, γεννά σειρά εύλογων ερωτημάτων. 

«Είναι δεδομένο», σημειώνει, «ότι με την αίτηση ακύρωσης η κυβέρνηση επιδιώκει να αρθεί το καθεστώς διεθνούς προστασίας στο πρόσωπο εκείνου που χορηγήθηκε και καταστεί η τύχη του αβέβαιη, γεγονός που βρίσκεται εκτός του ανθρωπιστικού πεδίου».

Ο κ. Καρράς ζητά πάντως να κατατεθεί στη Βουλή και το κείμενο της αίτησης ακύρωσης που άσκησε η κυβέρνηση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή για τους λόγους που την οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr