current views are: 6

9 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση08:40

ΠΓΔΜ: «Όχι» στην αλλαγή της «μακεδονικής» ταυτότητας λέει ο επικεφαλής των εθνικιστών

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που το VMRO εμφανίζεται να παίρνει τόσο σκληρή στάση.

Δημοσίευση 08:40’

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που το VMRO εμφανίζεται να παίρνει τόσο σκληρή στάση.

Aνοίγοντας για πρώτη φορά τα χαρτιά του ο νέος ηγέτης του εθνικιστικού VMRO Κριστιάν Μίτσκοσκι μίλησε για τις διεργασίες γύρω από την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Μιλώντας στη «Μακεδονική τηλεόραση» δήλωσε πως «το VMRO είναι εκτός της διαδικασίας για την επίλυση του ζητήματος γιατί κανένας δεν το κάλεσε ούτε έχει κάποια επίσημη πληροφόρηση. Ότι μαθαίνουμε είναι από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. Υποθέτουμε ότι αυτός είναι ο τρόπος δράσης της κυβέρνησης».

«Πάντως το VMRO είναι κατά της αλλαγής του Συντάγματος και του συνταγματικού ονόματος της “Μακεδονίας”, καθώς και της αλλαγής της ταυτότητας κσι του έθνους της Δημοκρατίας της “Μακεδονίας”», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που το VMRO εμφανίζεται -φαινομενικά;- να παίρνει τόσο σκληρή στάση με τον νέο ηγέτη, όταν στην ομιλία του στις 23/12 τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και την εισόδου στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε και με το VMRO να προτάσσει σαν μείζον θέμα την αποφυλάκιση των πάνω από 30 προφυλακισμένων στελεχών του (υπουργούς, βουλευτές, πράκτορες) και ίσως να αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί απέναντι στην κυβέρνηση Ζάεφ.


σχετικα αρθρα