current views are: 10

9 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση16:00

Ευ. Τσακαλώτος: Δεν ήταν επιλογή μας η διάταξη για τις απεργίες

Ευ. Τσακαλώτος και πλειάδα υπουργών ενημέρωσαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 16:00’
αρθρο-newpost

Ευ. Τσακαλώτος και πλειάδα υπουργών ενημέρωσαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, ενημέρωσε πλειάδα υπουργών της κυβέρνησης, ενόψει της κατάθεσής του και της συζήτησης που ξεκινά τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης ενημέρωσαν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει 50 συνολικά προαπαιτούμενα.

Σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος του ανέφερε πως πρόκειται για το πρώτο πολυνομοσχέδιο του οποίου τα θετικά υπερτερούν μακράν των αρνητικών.  Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως τα αρνητικά του πολυνομοσχεδίου είναι η διάταξη για την απεργία, σημειώνοντας πως «αυτό δεν είναι δική μας επιλογή», και συμπλήρωσε πως αφορά τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Στα θετικά, ο κ. Τσακαλώτος περιέλαβε το Κτηματολόγιο, το οποίο ιδρύεται ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, καθώς επίσης και την αύξηση του προϋπολογισμού των επιδομάτων, απ οπου ευνοούνται οι οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Για τους τρίτεκνους ανέφερε πως γίνεται εξορθολογισμός. Μάλιστα, αστειευόμενος προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε «και γω τρίτεκνος είμαι». 

Όπως έγραψε το Newpost, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε σαφή εξαίρεση, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας οφειλετών του Δημοσίου για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία έπειτα από τις πιέσεις που δέχεται από τους βουλευτές.

Ανέφελο δεν θα είναι το τετραήμερο στις επιτροπές και στην Ολομέλεια για τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας όσον αφορά την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ενώ πρέσινγκ έχουν δεχτεί στην Κουμουνδούρου και από πολίτες που αδυνατούν να μπουν στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.


σχετικα αρθρα