ΠΟΛΙΤΙΚΗ

NΔ: «Τρία χρόνια εξαπάτηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων»

Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου 2018, 12:53 / Ανανεώθηκε 16 Ιανουαρίου 2018, 12:53
NΔ: «Τρία χρόνια εξαπάτηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων»
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές Βασίλης Κικίλιας και Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Για «προχειρότητα, ερασιτεχνισμό και πολιτική εξαπάτηση και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» κατηγορούν την κυβέρνηση στη ΝΔ, με αφορμή την ψήφιση των προαπαιτούμενων της αξιολόγησης.

Σε δήλωσή τους, ο τομεάρχης 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής τομεάρχης 'Αμυνας, βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης τονίζουν πως «η έλευση της "μεταμνημονιακής εποχής" που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων της αξιολόγησης, δεν είναι τίποτε άλλο από μια από τις γνωστές "αυταπάτες" της και συνιστά άλλη μία προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών», επισημαίνοντας πως «τόσο το 2018 όσο και τα επόμενα έτη και τα εν αποστρατεία στελέχη - συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας θα έρθουν αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της πολιτικής εξαπάτησης των κ. Τσίπρα και Καμμένου».

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ:
   * «Για πρώτη φορά αποσυνδέθηκε η σύνταξη του εν αποστρατεία στελέχους από τον αντίστοιχο μισθό του εν ενεργεία.
   * Μετά την παρέλευση 20μήνου, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι νέες συντάξεις, παρά μόνο χορηγούνται προσωρινές και μειωμένες προκαταβολές σύνταξης. Οι νέες συντάξεις, όταν εκδοθούν, θα είναι μειωμένες σημαντικά, αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους.
   * Το πρώτο τρίμηνο του 2018, οι παλιές συντάξεις θα επαναϋπολογιστούν σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου και οι μειώσεις που θα προκύψουν θα χορηγηθούν, ως προσωπική διαφορά, μόνο για το έτος 2018. Η εν λόγω προσωπική διαφορά θα περικοπεί, από 1/1/2019, σε ποσοστό έως το 18% της καταβαλλόμενης κύριας σύνταξης.
   * Αναστέλλεται και μετατίθεται για μετά το 2022 η όποια αύξηση προκύψει για τις συντάξεις, σε συνάρτηση με τις μεταβολές του Α.Ε.Π. και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
   * Η οικογενειακή παροχή περικόπτεται από 1/1/2019 και θα χορηγείται μόνο επίδομα τέκνων με εισοδηματικά κριτήρια.
   * Καταργείται από 1/1/2018, η έκπτωση του φόρου εισοδήματος ποσοστού 1,5% κατά την προκαταβολική παρακράτηση του φόρου εισοδήματος, καθώς και η αντίστοιχη έκπτωση Φόρου Εισοδήματος από ιατρικές δαπάνες.
   * Μειώνεται κατά 650 ευρώ, από το φορολογικό έτος 2020, η έκπτωση φόρου εισοδήματος, από το φορολογητέο εισόδημα»

Μάλιστα κάνουν λόγο για «αλαλούμ που επικρατεί στο Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, σχετικά με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς εννέα μήνες μετά την ψήφιση του ν.4472/2017, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί υπουργικές αποφάσεις για τη νυκτερινή αποζημίωση, τις κρατήσεις υπέρ των Μετοχικών Ταμείων και δεν έχει διευκρινιστεί εάν ισχύει η αναδρομική του εφαρμογή» ενώ κατηγορούν τον Πάνο Καμμένο πως έβαλε την ταφόπλακα στην υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, για χορήγηση και του λοιπού 50% των μειώσεων του ν.4093/12, που χορήγησε η Κυβέρνηση Σαμαρά.

«Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τρία χρόνια προχειρότητα, ερασιτεχνισμός και πολιτική εξαπάτηση και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι κκ Κικίλιας και Δημοσχάκης.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr