current views are: 11

18 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση09:41

Αλ. Τριανταφυλλίδης στο «Ακραίως»: Να υπάρξουν δικλείδες στην συμφωνία για το Σκοπιανό

Τι ανέφερε για τον υπουργό Εξωτερικών.

Δημοσίευση 09:41’

Τι ανέφερε για τον υπουργό Εξωτερικών.

Για το Σκοπιανό μίλησε στο ”Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην παραβιαστεί η όποια συμφωνία. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «To Σκοπιανό δεν είναι αβάπτιστο μωρό, είναι μια μεγαλοκοπέλα 27 ετών. Αρχίζει με τη διάλυση της Νέας Γιουργκοσλαβίας. Ο Μητσοτάκης παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας στον ΟΗΕ. Το ζήτημα είναι το τι λέει η άλλη πλευρά και η άλλη πλευρά είναι αδιάλλακτη. Μιλάμε επί μιας σύνθετης ονομασίας που ισχύει επίσημα επί 27 χρόνια». 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε την εμπιστοσύνη του στις ενέργειες του υπουργού Εξωτερικών: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτόν και στην διαπραγματευτική του στρατηγική που δεν γίνεται Live μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα». 

Ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε ότι «πέρα από το όχημα πρέπει να έχουμε ασφαλιστικές δικλείδες ότι δεν θα παραβιάζουν την όποια συμφωνία», προσθέτοντας ότι «έχουμε μια κυβένηση ικανή να λύσει το πρόβλημα. Το 2008 λύθηκε το πρόβλημα και δεν το ξέρω;»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει παρελθόν στην υπόθεση που δεν μπορεί να παραγραφεί: «Στα εθνικά θέματα δεν μπορούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ και να ξαναρχίσουμε από την αρχή.  Υπάρχει σύνθετη ονομασία, το FYROM τι είναι»;

«Όταν έρθει το πακέτο συμφωνίας, θα πρέπει να υπάρξει όνομα που δεν θα αναπαράγει αλυτρωτισμό και σαφή προσδιορισμό ότι δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα και εδάφη» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. 

 

 


σχετικα αρθρα