current views are: 9

18 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση10:02

Αδ. Γεωργιάδης στο «Ακραίως»: Η Ελλάδα έχει πάθει ό,τι ήταν να πάθει από το Σκοπιανό

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι της άποψης ότι είναι πολύ μπερδεμένη η κατάσταση στα Σκόπια για να σπεύδει τόσο πολύ για λύση η Ελλάδα.

Δημοσίευση 10:02’

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι της άποψης ότι είναι πολύ μπερδεμένη η κατάσταση στα Σκόπια για να σπεύδει τόσο πολύ για λύση η Ελλάδα.

Την άποψη ότι «ό,τι έχει να πάθει η Ελλάδα, το έχει πάθει» στο Σκοπιανό διατύπωσε στο ‘‘Ακραίως” και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Είμαι της άποψης ότι η Ελλάδα δεν έχει καθόλου να είναι επισπεύδουσα. Ο,τι ζημιά έχει να πάθει η Ελλάδα το έχει πάθει. Υπό την έννοια αυτή, η χώρα που καίγεται αυτή τη στιγμή είναι τα Σκόπια. Δεν έχουμε κανένα λόγο να δεχθούμε μια συμφωνία κόντρα σε αυτό που θέλουμε».

Όπως συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα έχει συμφέρον το κράτος να μη διαλυθεί. Το συμφέρον μας είναι να υπάρχουν τα Σκόπια, όμως δεν εξαρτάται η πολιτική μας επιβίωση από αυτό. Περιμένουμε μια πρόταση που να ικανοποιεί τον ελληνικό λαό. Κανένας έλληνας δεν θα είναι ευτυχής με μια ονομασία με τον όρο Μακεδονία». 

«Αν δεν δούμε τη συνολική συμφωνία, δεν έχουμε κανένα λόγο να έχουμε μια συμφωνία που δεν μας ικανοποιεί», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «βλέπω αρνητικά σημάδια από αυτούς. Η συνέντευξη Ζάεφ με ενόχλησε»

Όπως, επίσης, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης στα Σκόπια η γενικότερη κατάσταση είναι ιδιαίτερα μπερδεμένη: «Σε απόφασή του να αναγνωριστούν τα Αλβανικά ως δεύτερη γλώσσα, δεν την υπόγραψε ο Πρόεδρος, η χώρα είναι βαθιά διχασμένη. Είναι πολύ μπλεγμένο το πράγμα για να σπεύδουμε τόσο πολύ». 

Αλλάζοντας θέμα, ερωτηθείς από τον Τάκη Χατζή, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε τη δική του πρόβλεψη για το τι θα ακολουθήσει μετά τον Αύγουστο του 2018: «Ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν παίζει ρόλο τι λέει. Για καθαρή έξοδο δεν μιλάει ούτε ο Τσίπρας. Έχουμε μπροστά μας πολύ ανήφορο μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Μην βιαζόμαστε και μην προτρέχουμε. Εύχομαι να πάνε όλα τέλεια. Μην σπεύδουν όμως κάποιοι να πανηγυρίσουν». 

 

 


σχετικα αρθρα