current views are: 13

18 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση20:15

Α. Τσίπρας με Ζ. Ζάεφ στο Νταβός την άλλη Τετάρτη για το Σκοπιανό

Στη Θεσσαλονίκη οι υπουργοί των Εξωτερικών

 

Δημοσίευση 20:15’

Στη Θεσσαλονίκη οι υπουργοί των Εξωτερικών

 

Όσο περνούν οι ημέρες και το καλό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων διατηρείται φαίνεται πως προχωρούν και οι διαβουλεύσεις των δυο πλευρών σχετικά με την πιθανότητα ο Αλέξης Τσίπρας να συναντηθεί τελικά με τον Ζόραν Ζάεφ στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες του newpost.gr αναφέρουν πως, εκτός απροόπτου, στις 24 Ιανουαρίου φαίνεται να  «κλειδώνει» το ραντεβού των δυο ηγετών. Ο πρωθυπουργός με αυτό το τετ α τετ θα έχει την ευκαιρία να διερευνήσει τις προθέσεις του Σκοπιανού ομολόγου του, να δει το κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ και να καθορίσει τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς από εδώ και πέρα.

Οι συζητήσεις, άλλωστε περνούν, πλέον σε υψηλότερο επίπεδο και αυτό θεωρήθηκε αναγκαίο και από Έλληνες αξιωματούχους μετά τη διάσταση απόψεων που καταγράφηκε μεταξύ του Σκοπιανού διαμεσολαβητή Βάσκο Ναουμόφσκι και της επίσημης κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.

Μετά τους δυο πρωθυπουργούς οι υπουργοί των Εξωτερικών των δυο χωρών Νίκος Κοτζιάς και Νικόλα Ντιμιτρόφ αναμένεται να συναντηθούν  μαζί με τις ομάδες εργασίας τους στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Φεβρουαρίου.

 


σχετικα αρθρα