current views are: 7

23 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση19:40

Ν. Ξυδάκης: Θα έπρεπε ήδη να είχαν ενημερωθεί οι πολιτικοί αρχηγοί για την ΠΓΔΜ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για «μυστική διπλωματία» και έλλειψη ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Δημοσίευση 19:40’

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για «μυστική διπλωματία» και έλλειψη ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Με διαφορετική θέση έναντι της κεντρικής κυβερνητικής γραμμής όσον αφορά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό εμφανίζεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Ξυδάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως θα έπρεπε ήδη να έχουν ενημερωθεί οι πολιτικοί αρχηγοί για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, αν κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. «Δεν έχω εικόνα αν έγιναν άτυπες ενημερώσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ή μέσω ανθρώπων αρμοδίων, μπορεί να έχουν γίνει κιόλας. Αν δεν έχουν γίνει, κακώς, θα έπρεπε να έχουν γίνει», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SBC.

Όπως εξήγησε ο κ. Ξυδάκης η συνεννόηση «δείχνει μια σοβαρότητα και μια διάθεση να μοιραστείς προβληματισμούς». «Η ευθύνη της απόφασης σε τελευταία ανάλυση βαραίνει πάντα την κυβέρνηση, αλλά σε τέτοια κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής, είναι απαραίτητο να υπάρχει καλό κλίμα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ξυδάκης επεσήμανε ότι «ένα μέρος της διπλωματίας είναι μυστικό, όχι με την έννοια της συνωμοσίας, αλλά με την έννοια κάποιων χειρισμών που γίνονται στο παρασκήνιο και σιγά σιγά έρχονται στο προσκήνιο».

Αξίζει να σημειωθεί πως στις προθέσεις του πρωθυπουργού είναι ναι ενημερώσει τους αρχηγούς είτε κατ ιδίαν, είτε προκαλώντας συζήτηση στη Βουλή μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, αύριο, Τετάρτη στο Νταβός.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης από τη μεριά τους εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για «μυστική διπλωματία» και έλλειψη ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, επικρίσεις που εντάθηκαν έπειτα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την περασμένη Πέμπτη. 


σχετικα αρθρα