current views are: 7

29 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση11:48

Αλ. Τσίπρας σε πρόεδρο Ισραήλ: «Να κάνουμε γενναία βήματα για την ειρήνη και τη σταθερότητα»

«Είναι μεγάλη τιμή που θα είμαι μαζί σας στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση 11:48’

«Είναι μεγάλη τιμή που θα είμαι μαζί σας στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρωθυπουργός

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρ. Ρίβλιν.

«Πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Είναι πολύ συμβολική η επίσκεψη σας, δύο ημέρες μετά την Ημέρα του Ολοκαυτώματος. Μεγάλος ο συμβολισμός και για την ελληνο-ιουδαϊκή κοινότητα που υπέφερε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την προσφώνηση του.

Μάλιστα πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη τιμή που θα είμαι μαζί σας στη Θεσσαλονίκη και πραγματικά όλοι έχουν υπερθεματίσει την εξαιρετική σας πρωτοβουλία».

«Είναι κοινή μας ιστορία και μάθημα για το μέλλον», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία και την τριμερή σύνοδο με την Κύπρο. Η κοινή μας ιστορία είναι μάθημα για το μέλλον υπογράμμισε εξάλλου ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις στενές διμερείς σχέσεις των δυο χωρών (Ελλάδας-Ισραήλ). Ο Αλέξης Τσιπρας τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της περιοχής κυρίως στον τομέα της ασφαλείας και πρόσθεσε: «Να κάνουμε τα γενναία βήματα για την Ειρήνη και τη σταθερότητα».

Από την πλευρά του ο κ. Ριβλίν, υπογράμμισε πως πρέπει να καταστήσουμε την ανατολική μεσόγειο έναν παράδεισο, έναν τόπο που όλοι να θέλουν να επισκεφθούν.


σχετικα αρθρα