current views are: 6

29 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση12:08

Το σποτάκι του Μαξίμου για τη μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και η ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα

Εκπτωση έως και 30% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου του 2018, σε 4 νομούς

Δημοσίευση 12:08’
αρθρο-newpost

Εκπτωση έως και 30% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου του 2018, σε 4 νομούς

Εκπτωση έως και 30% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου του 2018, για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών (140.000 νοικοκυριά) στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Μεγαλόπολης θα εφαρμοστεί με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης: στο θέμα αυτό αναφέρεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Υλοποιείται η δέσμευση για έκπτωση που προσεγγίζει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών. Θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για 140.000 νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης», έγραψε ο κ. Τσίπρας και παραπέμπει στην ανακοίνωση που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού.

ε αυτή, επισυνάπτεται βίντεο διάρκειας 90 δευτερολέπτων στο οποίο εμφανίζονται να κάνουν δηλώσεις ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και κάτοικοι περιοχών όπου θα ισχύσει η μείωση.

Αναφέρεται, επίσης, ότι μετά τα νοικοκυριά θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για έκπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και για επιχειρήσεις των εν λόγω περιοχών, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με τη φράση του Αλέξη Τσίπρα, «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Αλ. Τσίπρας: Δέσμευση 3,5 χρονια πριν

«Υλοποιείται η δέσμευση που αναλάβαμε πριν από 3,5 χρόνια στην Κοζάνη: Έκπτωση που προσεγγίζει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών και θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσίπρας και συνεχίζει: «Σκοπός της νομοθετικής ρύθμισης για το περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο λιγνιτικών περιοχών είναι η ενίσχυση των ιδιαιτέρως περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας εξαιτίας της επιβάρυνσης από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων».

Επισημαίνει πως «ειδικότερα με τη ρύθμιση αυτή, μέσω της έκπτωσης της τάξεως των 42 ευρώ/MWh στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που θα ισχύει για όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, επιδιώκεται η ενίσχυση των οικιακών καταναλωτών των εν λόγω περιοχών και η βελτίωση των όρων διαβίωσης και της ποιότητας ζωής τους, λόγω της ρύπανσης που προκαλεί η δραστηριότητα της λιγνιτικής εξόρυξης και ηλεκτροπαραγωγής» και σημειώνει: «Από την εφαρμογή του μέτρου θα ωφεληθούν πάνω από 140.000 νοικοκυριά (133.000 στη Δ. Μακεδονία και 8.000 στο Δήμο Μεγαλόπολης). Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μαξιλάρι ασφαλείας 5%, ώστε να καλυφθούν περιπτώσεις αύξησης της κατανάλωσης και νέων συνδέσεων τα επόμενα χρόνια».

Τη μείωση είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός το περασμένο καλοκαίρι στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη και έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τους εκπροσώπους των φορέων και τους κατοίκους, καθώς ήταν ένα αίτημα χρόνων.


σχετικα αρθρα